ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 68χρονης στην Πέλλα: Παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη

Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 68χρονης στην Πέλλα: Παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη
InTime

Ο θάνατος μιας 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του σκευάσματος της Pfizer είναι υπό διερεύνηση. Τι απάντησε για το συμβάν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Παρακινδυνευμένη είναι η οποιαδήποτε πρόβλεψη μέχρι να οριστικοποιηθεί η αιτία θανάτου της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, που πέθανε λίγες ώρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer. Αυτό υποστήριξε η κ. Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

«Θα πρέπει να πω ότι η ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Το θλιβερό αυτό περιστατικό, και συλλυπούμαι την οικογένεια, είναι των τελευταίων 24ωρων. Αύριο έχω πληροφορηθεί ότι θα γίνει η νεκροτομή. Επομένως το περιστατικό αυτό είναι υπό διερεύνηση. Μέχρι να συλλεγούν όλα τα στοιχεία είναι παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς το οτιδήποτε», σχολίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τα self-test και τον κίνδυνο διασποράς εντός των οικογενειών από παιδιά που νοσούν, σχολίασε «Τα θετικά self test, φαίνεται ότι είναι ένα χαμηλό ποσοστό, ένα 0,4%. Γενικά είναι όφελος για τις οικογένειες διότι τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά οδηγούν στους γονείς που ή θα ταυτοποιηθούν αν έχουν μολυνθεί ή θα προφυλαχθούν για να μην μολυνθούν. Η προσφορά των self test είναι σημαντική και δεν χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση ΣτΕ: Βλάβες από εμβόλιο τυγχάνουν αποζημίωσης από το Δημόσιο