ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πώς θα γίνονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά ταξίδια - Τι ισχύει για τεστ και εμβολιασμένους

Lockdown: Πώς θα γίνονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά ταξίδια - Τι ισχύει για τεστ και εμβολιασμένους

Η διενέργεια self test ή pcr πρέπει να γίνεται 72 ώρες πριν από το ταξίδι, ενώ οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού

Από το Σάββατο 15 Μαΐου που ανοίγει ο τουρισμός θα υπάρξει το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό που θα επιτρέψει και τα ακτοπλοϊκά ταξίδια στα νησιά. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων φαίνεται να καταλήγει στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με πλοία και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνεται με την χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ PCR ή self test.

Πιο συγκεκριμένα, η διενέργεια self test ή pcr πρέπει να γίνεται 72 ώρες πριν από το ταξίδι, ενώ οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν υποχρεωτικά τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Η παραπάνω φαίνεται να είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηηση σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ προκειμένου η τουριστική περίοδος να ξεκινήσει με ασφάλεια και να προστατευτούν τα νησιά από κάποια έξαρση.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναμένεται να υπάρξει σε αυτή τη περίπτωση έλεγχος από τις Αρχές και ισχυρές συστάσεις προκειμένου οι ταξιδιώτες να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πράλληλα θα λαμβάνονται μέτρα και θα αποκλείονται οι περιοχές που θα παρουσιάζουν αύξηση του ιικού φορτίου.

Την ίδια ώρα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του Μαΐου, ενώ για τα γυμναστήρια, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία τους για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους από τις 24 Μαΐου και όχι από τις 17 Μαΐου όπως αναμενόταν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους της Καρολίνας - Από εκεί μπήκαν στο σπίτι