ΕΛΛΑΔΑ

«Βαθιά ταραγμένος» ο Γκουτέρες από τον βομβαρδισμό των γραφείων διεθνών ΜΜΕ στη Γάζα

ΑντόνιοΓκουτέρες
AP Photo

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, είναι «καταπτοημένος» για τα θύματα μεταξύ των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και «βαθιά ταραγμένος» για την επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον κτηρίου όπου είχαν τα γραφεία τους διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανέφερε χθες Σάββατο εκπρόσωπός του.

Ο κ. Γκουτέρες είναι «βαθιά ταραγμένος για την καταστροφή με ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σήμερα (σ.σ. χθες Σάββατο) πολυώροφου κτιρίου όπου διατηρούσαν τα γραφεία τους αρκετοί διεθνείς ειδησεογραφικοί οργανισμοί» στην πόλη της Γάζας, τόνισε ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο πορτογάλος ηγέτης του ΟΗΕ είναι επίσης «καταπτοημένος» μπροστά «στον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων, ιδίως τον θάνατο δέκα μελών της ίδιας οικογένειας, κυρίως παιδιών, σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα χθες (σ.σ. προχθές Παρασκευή) το βράδυ», που υποτίθεται πως είχε στόχο «ηγέτη της Χαμάς», στον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ο Γενικός Γραμματέας υπενθυμίζει σε όλα τα μέρη ότι η στοχοποίηση πολιτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων μέσων ενημέρωσης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία», προστίθεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροβολικού του Ισραήλ από τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή από τη Δευτέρα σε τουλάχιστον 145 ανθρώπους, ανάμεσά τους 41 παιδιά, κι έχουν τραυματίσει άλλους 1.100, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, εν μέσω της χειρότερης ανάφλεξης της βίας στην περιοχή από το 2014.

Παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις έχουν εκτοξεύσει τουλάχιστον 2.300 ρουκέτες εναντίον πόλεων του Ισραήλ, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί κι έναν στρατιώτη, και τραυματίζοντας πάνω από 560 άλλους, κατά τις ισραηλινές αρχές.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στο «μικροσκόπιο» 30 σεσημασμένοι κακοποιοί - Τι εξετάζουν οι Αρχές