ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εφιάλτης δίχως τέλος στη Λαμία - 3 νεκροί σε λίγες ώρες

Κορονοϊός: Εφιάλτης δίχως τέλος στη Λαμία - 3 νεκροί σε λίγες ώρες

Δεν έχει τέλος η «μαύρη» λίστα των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας.

Εξακολουθεί να χτυπά με σφοδρότητα τη Φθιώτιδα το 3ο κύμα της πανδημίας με το Μάιο να θυμίζει μέρες Μαρτίου!

Μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο γυναικών από τη Λαμία «έφυγαν» από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ η εβδομάδα ξεκίνησε με μία ακόμη απώλεια 79χρονης Λαμιώτισσας.

Ο πρώτος θάνατος αφορά γυναίκα 66 ετών που τις τελευταίες ημέρες μάλιστα είχε αρνητικοποιηθεί στον ιό, ήταν όμως τόσα τα προβλήματα που της άφησε η covid που δεν τα κατάφερε. Είχε διασωληνωθεί στις 14 Απριλίου και στις 10 Μαΐου έχοντας βγει αρνητικό και το δεύτερο τεστ, μετακινήθηκε στη Γενική ΜΕΘ. Εκεί πάλεψε για άλλες πέντε ημέρες πριν καταλήξει.

Μία ακόμη Λαμιώτισσα 60 ετών δεν τα κατάφερε επίσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας διασωληνωθεί από τις 22 Απριλίου εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσίασε στην υγεία της, η επικίνδυνη νόσος.

Και ο μακρύς κατάλογος με τις απώλειες συνεχίζεται με το θάνατο μιας ακόμη 79χρονης το πρωί της Δευτέρας (17/5) η οποία νοσηλευόταν στο Πέτρινο κτίριο.

Στο σύνολο σε ΜΕΘ και Κλινική Covid αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 44 άτομα. Σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν μειωθεί τα περιστατικά με νέους ανθρώπους, ωστόσο τα περισσότερα από όσα καταλήγουν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας, είναι σοβαρά.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, όπως επισημαίνουν, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους, αντ’ αυτού δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε ένα κρεβάτι κλινικής! Για αυτό για πολλοστή φορά κάνουν έκκληση σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο υπάρχει διαθέσιμο για την ηλικία τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας της χώρας και συγχρόνως τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα να σπάσουν τη διασπορά και τη μετάδοση της επικίνδυνης αυτής νόσου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάρωσης συνέχεια:Τι ανοίγει σήμερα, ποιες δραστηριότητες παίρνουν το πράσινο φως της επανεκκίνησης