ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Ρέτσος:Στο 40% του 2019 τα τουριστικά έσοδα φέτος

Γιάννης Ρέτσος:Στο 40% του 2019 τα τουριστικά έσοδα φέτος
Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τα πράγματα στον τουρισμό θα εξελιχθούν και θα πάρουν το δρόμο τους ανάλογα με το πώς θα εξελιχτεί η πανδημία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα στην Ευρώπη και τις αγορές μας, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, σημειώνοντας παράλληλα πως μέχρι τα τέλη Μαΐου, δεν πρόκειται να προκύψει κάτι, και πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει από μέσα Ιουνίου και μετά.

Για τα ξενοδοχεία ο κ. Ρέτσος ανέφερε πως θα ανοίξουν όταν θα αρχίσουν να βλέπουν πιθανότητα να έχουν δουλειά και αυτό αναμένεται να συμβεί από τον Ιούνιο και μετά.

«Από το τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου θα αρχίσουν να ανοίγουν ξενοδοχεία ανάλογα με τη δουλειά, όλα θα αρχίσουν σε στάδια».

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Ρέτσος υπογράμμισε πως ο ΣΕΤΕ ήταν ο πρώτος που βγήκε και υποστήριξε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού στη λογική ότι έπρεπε για πρώτη φορά να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απόφαση για τη επανεκκίνηση των ταξιδιών. «Στη συνέχεια είπαμε και πολύ σωστά υιοθετήθηκε τελικά από την ευρωπαϊκή επιτροπή και προβλέπεται κιόλας ότι θα πρέπει να προβλεφθεί και κάτι για εκτός Ευρώπης χώρες. Πολύ σωστά θα προχωρήσουν διμερείς συμφωνίες γιατί αλλιώς αν μείνουμε μόνο επικεντρωμένοι στις ευρωπαϊκές χώρες δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει», σημειώνει ο κ. Ρέτσος.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτιμά πως είναι εφικτό να επιτευχθεί ένα εύρος μεταξύ 30% και 40% των εσόδων του 2019.

«Εμείς θέλουμε να φτάσουμε στο 50% και να το ξεπεράσουμε αλλά δεν είναι στο χέρι μας. Θα εξαρτηθούν όλα από τους εμβολιασμούς και εάν τον Ιούνιο χτιστεί ένα τείχος ανοσίας τέτοιο που να έχει ανακόψει την πανδημία τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Αλλά καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του τουρισμού είναι η πανδημία και η εξέλιξή της».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: