ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Νάξος: «Βούλιαξε» το νησί μετά τη βάφτιση σε γλέντι με 400 καλεσμένους

Κορονοϊός - Νάξος: «Βούλιαξε» το νησί μετά τη βάφτιση σε γλέντι με 400 καλεσμένους

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΣάλος έχει προκληθεί στη Νάξο με τη βάπτιση και τους πολυπληθείς καλεσμένους που συμμετείχαν σε γλέντι σε παραλιακό μαγαζί.

Η βάπτιση έγινε το Σάββατο το μεσημέρι και ακολούθησε το γλέντι με τοπικά όργανα, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι καλεσμένοι ήταν υπεράριθμοι (περισσότεροι από 400 άτομα) κάτι το οποίο φυσικά δεν επιτρέπεται λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού αφού απαγορεύονται οι βαπτίσεις με πάνω από 100 άτομα και η ζωντανή μουσική.

“Το μαγαζί ήταν πατείς με, πατώ σε, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και όλα αυτά την ώρα που η Νάξος το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει επιδημιολογική έξαρση” σημειώνει η καταγγέλλουσα στο naxostimes.gr.

“Στα τραπέζια δεν τηρούνταν οι αποστάσεις και φυσικά, λες και δε συμβαίνει τίποτα, κανένας δε φορούσε μάσκα” συμπληρώνει.

Το γεγονός καταδίκασαν επιχειρηματίες του νησιού που ανησυχούν μην τυχόν τέτοιου είδους περιστατικά τινάξουν στον αέρα την τουριστική σεζόν και την καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει το νησί κατά την περσινή τουριστική περίοδο αλλά και μέχρι σήμερα με τη συμμόρφωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων στα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορoνοϊού.

“Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί γιατί η τουριστική σεζόν τόσο στη Νάξο όσο και στα υπόλοιπα νησιά κρέμεται κυριολεκτικά από μία λεπτή κλωστή. Θα πρέπει όλοι μας με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ασφαλής προορισμός και να τηρούμε με ευλάβεια όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Ας ελπίσουμε πως ότι έγινε θα αποτελέσει ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν θα έχει συνέπειες…” σημειώνει στο naxostimes.gr επιχειρηματίας της Νάξου.

Το θέμα έχει πάρει και πανελλήνιες διαστάσεις μετά από καταγγελία και στο debater.gr στο οποίο μίλησε και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός:

«Η βάπτιση αυτή πράγματι συνέβη και ο ιδιοκτήτης του κέντρου ήταν και ο άνθρωπος που έκανε τη βάπτιση. Είναι μεμονωμένο περιστατικό στο νησί αυτό. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται και το 2020 το αποδείξαμε ως Δήμος και ως κοινωνία. Τηρήθηκαν τα μέτρα και όποιες παραβατικές συμπεριφορές υπήρξαν, παρενέβησαν η αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές και σε κάποιες περιπτώσεις έκλεισαν και κάποια καταστήματα που δεν τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα» είπε ο κ. Λιανός και συμπλήρωσε:

«Δεν υπήρξε κάποια καταγγελία για την συγκεκριμένη βάπτιση και μας είπαν ότι τηρήθηκαν τα μέτρα. Τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, δεν μπορώ να το ξέρω γιατί δεν ήμουν παρών. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό».

«Εμάς η αρμοδιότητα μας είναι να εφαρμόζουμε καθολικά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορoνοϊού».

Αν ανησυχεί μην έχουν κατάληξη Καλύμνου:

«Δεν ανησυχώ! Η Νάξος είναι μεγάλο νησί, τα μέτρα τηρούνται. Αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, η κοινωνία τηρεί τα μέτρα και έχουμε και μεγάλη συμμετοχή στον εμβολιασμό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες» τόνισε ο κ. Λιανός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρές κυρώσεις αποφάσισαν οι «27» ηγέτες: Μπλοκάρουν τη Λευκορωσία από τον εναέριο χώρο της ΕΕ