ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στο Δήμο Κηφισιάς: Εικόνες ντροπής από τα σπασμένα κλαδιά - Τι λέει ο Δήμαρχος

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στο Δήμο Κηφισιάς: Εικόνες ντροπής από τα σπασμένα κλαδιά - Τι λέει ο Δήμαρχος

Σωρούς από σπασμένα κλαδιά δέντρων πάνω σε πεζοδρόμια που άφησε πίσω του ο χιονιάς του Φεβρουαρίου, σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Πολιτεία και Εκάλη κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr.

«Εδώ και μήνες και παρά τις εκκλήσεις - προειδοποιήσεις για τα πεσμένα κλαδιά των δέντρων, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα» καταγγέλλουν στο Newsbomb.gr οι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων.

Kifisia11.jpg

Οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί οι σωροί κλαδιών και σπασμένων δένδρων παραμένουν στους δρόμους και τα ξερά κλαδιά αποτελούν το τέλειο προσάναμμα για τις φωτιές του καλοκαιριού.

Kifisia19.jpg

«Ο κ. Θωμάκος αρνείται να στείλει συνεργεία με φορτηγά για να μαζέψουν αυτό το προσάναμμα που συνιστά άμεσο κίνδυνο, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Kifisia.jpg

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις εικόνες ντροπής που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr στα Βόρεια Προάστια:

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο για να δώσει την δική του εξήγηση για τα όσα συμβαίνουν.

«Ο Δήμος Κηφισιάς από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα δίνει μία πολύ δύσκολη μάχη, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία» είπε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε «Πέσανε χιλιάδες δέντρα στην ευρύτερη περιοχή τον Φεβρουάριο. Κάναμε τη δουλειά όπως έπρεπε. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεχόμαστε τόσο έντονη κριτική» τόνισε.

«Το μερτικό ευθύνης ανήκει και σε κάποιους πολίτες» είπε ο κ. Θωμάκος κατηγορώντας τους, ότι ενώ σε αρκετά σημεία τα κλαδιά είχαν μαζευτεί, πέταξαν ξανά κορμούς και κλαδιά από τους κήπους τους.

«Καθαρίσαμε με μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων και μέσα σε λίγες μέρες είχαμε τις ίδιες ποσότητες» είπε. «Θα ξαναβάλουμε ιδιώτες, μόλις πάρω έκτακτη κρατική επιχορήγηση. Πριν βγάλουν, όμως, οι δημότες θα πρέπει να τηλεφωνούν, να υπάρχει προσυνεννόηση» τόνισε.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα, αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ο Δήμαρχος Κηφισιάς υποστήριξε πως η προσπάθεια του Δήμου είναι παράλληλη και πως δεν δέχεται ότι υπήρξε από την πλευρά του Δήμου καμία καθυστέρηση ενώ δεν μπορεί να υπολογίσει πότε θα τελειώσουν τα έργα.

«Τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα με διπλοβάρδιες , ακόμα και τις Κυριακές» υποστήριξε ο κ. Θωμάκος για να συμπληρώσει πως «ενδεικτικό είναι πως μόνο σήμερα, 36 τριαξωνικά αφαίρεσαν τόνους καύσιμης ύλης από 2 δάση της περιοχής. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 13.000 δρομολόγια από την ημέρα της κακοκαιρίας έως και σήμερα» είπε.

«Δεν υπάρχουν χρήματα - Περιμένω κρατική επιχορήγηση»

«Δαπανήθηκαν για τα έργα 1,2 εκατ. ευρώ. Οι 400.000 ευρώ από το Δήμο και οι 800.000 ευρώ από την Περιφέρεια. Κάποια στιγμή τελειώνουν και τα λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάκος και συμπλήρωσε «δαπανήσαμε πολλά χρήματα και δεν έχουμε άλλα. Περιμένω κρατική επιχορήγηση, διαφορετικά θα «ατονήσουν» άλλες υπηρεσίες, σημαντικές για το Δήμο, όπως η καθαριότητα» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Νέος συναγερμός για 36χρονη μετά το εμβόλιο της AstraZeneca - Αεροδιακομιδή στην Αθήνα