ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Τι ισχύει για τις ατομικές επιχειρήσεις

Self test: Τι ισχύει για τις ατομικές επιχειρήσεις

self-testing.gov: Πέρα από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, έχει δοθεί η δυνατότητα προμήθειας δυο δωρεάν self test και για όσους διατηρούν ατομική επιχείρηση.

Η μεγάλη διαφορά με τους μισθωτούς και άλλες κατηγορίες εργαζομένων είναι ότι οι έχοντες ατομική επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test -το οποίο τούς χορηγείται για τη δική τους προστασία, των συγγενών, συνεργατών και πελατών τους.

Το υπουργείο Εργασίας συστήνει, παρά ταύτα, σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση να διενεργούν κανονικά το self test και να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Η ενότητα που πρέπει να επιλέξουν φέρει τον τίτλο «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Στο διάστημα της τρέχουσας εβδομάδας τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα (24/05) έως το Σάββατο (29/5) , όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests -ένα για την εβδομάδα από (24/5) έως (30/5) και ένα για την εβδομάδα από (31/5) έως (6/6).

Δείτε ολόκληρο τον οδηγό για τα self test ΕΔΩ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αεροπειρατεία: Η ΕΥΠ «σαρώνει» κάμερες και λίστα επιβατών - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία