ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση - Κεχαγιόγλου: Κάποιες από τις εμπλοκές του οφείλονταν στην φτώχια του

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση - Κεχαγιόγλου: Κάποιες από τις εμπλοκές του οφείλονταν στην φτώχια του

«Ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να βρει τρόπους να επιβιώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Είμαι επιφυλακτικός στο να κάνω εικασίες. Το ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και έχει αθωωθεί κατ’ επανάληψη, δεν σημαίνει ότι μπορώ να εικάσω τι συνέβη τώρα. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι η υπόθεση. Ελπίζω και εύχομαι να βρουν τους δολοφόνους και να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Ο Τάσος εκτός από πελάτης ήταν και φίλος μου», σημείωσε αρχικά, μιλώντας στο MEGA, ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Στο ερώτημα γιατί το όνομα του Τάσου Μπερδέση βρισκόταν στη λίστα με την ελληνική μαφία που παρέδωσε στην Δικαιοσύνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι « σε έναν φάκελο που υπάρχουν εμπλεκόμενοι σε ποινικές υποθέσεις δεν σημαίνει ότι και οι 500 είναι ένοχοι».

«Επειδή το όνομα του Τάσου» συνέχισε, «ενεπλάκη στο παρελθόν σε δίκη με αυτό που αποκαλείται ‘’ελληνική μαφία’’ θεωρώ ότι για αυτό τον λόγο η ελληνική αστυνομία τον συμπεριέλαβε σε αυτό τον κατάλογο. Στην δίκη αυτή ο Τάσος είχε αθωωθεί κατ’ έφεση».

Όπως εξήγησε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κάποια χρόνια αργότερα για υπόθαλψη εγκληματία. Και στις δύο περιπτώσεις αθωώθηκε.

«Μετά την τελευταία του εμπλοκή για την υπόθαλψη εγκληματία, του είπα ότι όσο και αν αθωώνεται στις δίκες, αυτές του κόστισαν. Η τελευταία καταδίκη του στέρησε τη δυνατότητα να μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» σχολίασε ο δικηκόρος.

Σχετικά με τον αγώνα πυγμαχίας που ο Τάσος Μπερδέσης χτύπησε θανάσιμα τον αντίπαλό του, ανέφερε ότι «δεν ήταν ποινικό αδίκημα ούτε ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα, τυχαίο περιστατικό κατά την διάρκεια αγώνα πυγμαχίας».

«Λυπάμαι πολύ. Ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια. Κάποιες από τις εμπλοκές του οφείλονταν σε αυτή την φτώχια. Ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να βρει τρόπους να επιβιώσει. Το αν αυτοί ήταν πάντοτε νόμιμοι ή στα όρια της νομιμότητας, θα το κρίνει η δικαιοσύνη» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Το «τυφλό» σημείο, το κινητό και το όπλο «ειδικού χειρισμού»