ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Το «τυφλό» σημείο, το κινητό και το όπλο «ειδικού χειρισμού»

Τάσος Μπερδέσης
INTIME NEWS

Στο παρελθόν του 39χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, ο οποίος δολοφονήθηκε από «επαγγελματίες» εκτελεστές στη Βάρη, στρέφονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι δράστες επέλεξαν ένα «τυφλό» σημείο για να εξαπολύσουν την επίθεση. Ο 39χρονος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε μέρος, όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει οπτικό υλικό από την επίθεση και η έρευνα να εστιάζεται πλέον στον εντοπισμό του τζιπ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές.

Ο πυγμάχος είχε μετακομίσει εδώ και καιρό από την Πάτρα, τόπο καταγωγής του, στην Αθήνα. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής πυγμάχος και θεωρούνταν για πάρα πολλά χρόνια ταλέντο στον άθλημα που είχε επιλέξει. Το γεγονός ότι στο παρελθόν ο πυγμάχος είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» στην Πάτρα αναγκάζει τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών να «ξεσκονίσουν» τις παλιές επαφές του θύματος στον τόπο καταγωγής του.

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 39χρονος πυγμάχος

Στο παρελθόν ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί για μία σειρά από κακουργήματα, χωρίς όμως ποτέ να καταδικαστεί. Οι αστυνομικοί των «ειδικών υπηρεσιών» της ΕΛ.ΑΣ. ουδέποτε τον είχαν εντάξει στη λίστα με τα «βαριά» ονόματα της νύχτας.

Από την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος πυγμάχος δεν οπλοφορούσε, σε αντίθεση με ανθρώπους της νύχτας που θεωρούν ότι κινδυνεύουν και έχουν πάντα πάνω τους πιστόλι.

Το γεγονός ότι ο 39χρονος δεν έπαιρνε μέτρα προστασίας (τουλάχιστον όχι εμφανή) κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ενδεχομένως να πίστευε ότι δεν κινδυνεύει. Οι αστυνομικοί βάζουν από εδώ και πέρα στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο του πυγμάχου, προκειμένου να διαπιστωθεί ο κύκλος επαφών του αλλά και το κατά πόσο μπορεί να είχε δεχτεί κάποιο απειλητικό μήνυμα.

Απαρατήρητο δεν πέρασε από τους αστυνομικούς και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Το Καλάσνικοφ χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές ως όπλο «ειδικού χειρισμού», το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από έμπειρους και σκληρούς κακοποιούς με πλούσιο ποινικό παρελθόν. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η δύναμη πυρός που προσφέρει δίνει στους κακοποιούς το «πλεονέκτημα» σε περίπτωση που «συναντηθούν» με αστυνομικούς, είτε κατά την προσέγγιση του στόχου τους είτε κατά τη διαφυγή τους.

Σε κάθε περίπτωση στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί ανησυχία, καθώς η δολοφονία του 39χρονου είναι η τέταρτη κατά σειρά «επαγγελματική εκτέλεση» μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Την τελευταία τετραετία έχουν καταγραφεί περίπου 25 εκτελέσεις, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Σήμερα Τρίτη το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα ενημερωθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το κατά πόσο το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη Βάρη είναι «καθαρό» ή όχι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο: «Στοίχημα» ο εμβολιασμός των παιδιών - Οι σκέψεις της Επιτροπής και οι προϋποθέσεις