ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό Μακρινίτσα: «Θέλουμε να μεγαλώσουμε το εγγόνι μας», λέει ο πατέρας των θυμάτων

Φονικό Μακρινίτσα: «Θέλουμε να μεγαλώσουμε το εγγόνι μας», λέει ο πατέρας των θυμάτων

Ενώπιον της σύνθεσης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου συζητήθηκε σήμερα, η αφαίρεση του συνόλου της γονικής μέριμνας και επιμέλειας του 3 ετών αγοριού, που μετά το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα έμεινε ορφανό από μητέρα, ενώ ο πατέρας του βρίσκεται στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η πρόταση του εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου ήταν υπέρ της οριστικής απόδοσης της επιμέλειας στον παππού και τη γιαγιά από την πλευρά της αδικοχαμένης Κωνσταντίνας Τσάπα, η οποία δολοφονήθηκε σε ηλικία 28 ετών.

Την Τρίτη (1/6) στα δικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν οι τραγικοί γονείς της κοπέλας και εξετάστηκαν από το δικαστήριο αναφέροντας τα εισοδήματά τους, την εργασία τους, τον τόπο κατοικίας τους, ενώ έρευνα έγινε και από τις κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες έκριναν θετικά το αίτημα.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ ο παππούς Απόστολος Τσάπας δήλωσε στο thenewspaper.gr: «Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε και να μεγαλώσουμε αυτό το παιδί. Είναι ότι μας έχει απομείνει. Χάσαμε δύο παιδιά και ό,τι έχουμε πια, είναι αυτό το παιδί. Δε θέλουμε να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα».

Η δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε: «Καλό είναι το παιδί να μεγαλώσει σε ένα καινούργιο περιβάλλον χωρίς σκιές πένθους, οι οποίες βαραίνουν την κατοικία στην οποία βρίσκεται. Επιπλέον το μικρό αγγελούδι θα αρχίσει να φοιτά από το Σεπτέμβριο και σε παιδικό σταθμό». Να σημειωθεί οτι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ανέλαβε όλα τα έξοδα του παιδιού με μηνιαίο επίδομα.

Με πληροφορίες από: thenewspaper.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τάσος Μπερδέσης: Σπαραγμός στην κηδεία του - Τα γάντια του μποξ στο φέρετρο και ο θρήνος της μάνας