ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Σοκάρουν οι καταγγελίες για θνητότητα 100% στις ΜΕΘ του νοσοκομείου - Διαψεύδουν οι αρχές

Αγρίνιο: Σοκάρουν οι καταγγελίες για θνητότητα 100% στις ΜΕΘ του νοσοκομείου - Διαψεύδουν οι αρχές

Πολλά τα ερωτήματα που διατυπώνονται από γιατρούς και συγγενείς ασθενών για τα αρκετά υψηλά θνητότητας της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Έρευνα από το υπουργείο για τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το θέμα αναδείχθηκε πριν λίγες ημέρες και σύμφωνα με τα στοιχεία, κανένας από τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, δεν βγήκε ζωντανός.

Το νοσοκομείο του Αγρινίου έχει πέντε κλίνες ΜΕΘ για όλη την Αιτωλοακαρνανία, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας, με πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο νευροχειρούργος, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου, Κώστας Μπακόπουλος, είπε:

«Είναι και δικό μας ερώτημα. Ψάχνουμε σε βάθος για να βρούμε τις αιτίες. Είναι δεδομένο ότι οι μονάδες covid έχουν υψηλό ποσοστό θνητότητας, αλλά όχι 100%. Να βρούμε τις πραγματικές απαντήσεις. Αυτό είναι κάτι που εξελίσσεται σταδιακά. Από τον Νοέμβριο μέχρι τώρα που έχουμε ένα αξιόπιστο δείγμα ασθενών και χρήζει διερεύνησης. Είναι 40 ασθενείς και επέζησε ένας».

Διαψεύδουν οι αρχές - Σε εξέλιξη έρευνα

Τα θλιβερά αυτά στατιστικά απασχόλησαν τη Διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ τα στοιχεία ερευνά το Υπουργείο Υγείας.

Αν και το ποσοστό διαψεύδεται από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), η διοίκηση του νοσοκομείου υφίσταται έλεγχο. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο ζητά εξηγήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείο Αγρινίου καθώς αναφέρεται ότι πιθανότατα υπήρξαν πολλές παραλείψεις και έλλειψη ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στο Νewsbomb.gr: Η μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάει στους γνωστούς - άγνωστους