ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις ανησυχούν τους ειδικούς – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις ανησυχούν τους ειδικούς – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τα κρούσματα παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις, αλλά η εξάπλωση των μεταλλάξεων ανησυχεί τους ειδικούς. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Σταθερά, και με πτωτικές τάσεις, είναι τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες για τη χώρα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 1.239 νέα κρούσματα ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει πέσει στους 476. Παρόλα αυτά, καταγράφονται καθημερινά δεκάδες θάνατοι. Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν 39 ακόμα απώλειες, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει στους 12.184 θανάτους.

Σε ό,τι αφορά τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, η Αττική εξακολουθεί να κρατά τα θλιβερά πρωτεία, καθώς το τελευταίο 24ωρο στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 590 κρούσματα. Τριψήφιος αριθμός μολύνσεων εντοπίστηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Το πλέον ανησυχητικό, ωστόσο, αφορά στο θέμα των μεταλλάξεων. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 924 μεταλλαγμένα στελέχη στις τελευταίες αναλύσεις δειγμάτων. Επιπλέον, το στέλεχος της μετάλλαξης που εμφανίστηκε στην Κρήτη είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους ειδικούς.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η γιαγιά του 18 μηνών μωρού - «Άδικα πήρα την αμαρτία»