ΕΛΛΑΔΑ

Προνόμια για τους εμβολιασμένους: Αυτές είναι οι σκέψεις για μετακινήσεις, εστίαση, self test

Προνόμια εμβολιασμένοι
INTIME

Άνοιξε και επίσημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η συζήτηση για τα προνόμια στους εμβολιασμένους – Οι σκέψεις για μετακινήσεις, εστίαση, self test

Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα προνόμια στους εμβολιασμένους μετά και τις τοποθετήσεις για το θέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες, Τρίτη, με τις «διευκολύνσεις» να αφορούν τις μετακινήσεις, την εστίαση, τα self test, την παραμονή σε εσωτερικούς χώρους κ.α.

Μια «γεύση» για τις σκέψεις που υπάρχουν έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «το φθινόπωρο δεν θα μπορεί κανείς να απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να εξυπηρετεί μόνο εμβολιασμένους».

Από την πλευρά του ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε, επίσης την Τρίτη, ότι «τα κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις και στα θέματα δημόσιας υγείας τα λιγότερα διαγνωστικά τεστ».

Η συζήτηση αναμένεται να ανοίξει σύντομα καθώς ως ορόσημο έχει τοποθετηθεί η περίοδος μετά την διάθεση όλων των εμβολίων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας με όλα τα εμβόλια και για την τελευταία ομάδα ενηλίκων, αυτή των 18-24.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται στο τέλος του μήνα, μετά, δηλαδή, τις 20 Ιουνίου με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό ενδέχεται να γίνει περίπου έναν μήνα μετά το άνοιγμα όλων των εμβολίων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ένα από τα πρώτα «προνόμια» που αναμένεται να ενεργοποιηθούν αναμένεται να είναι αυτό της υποχρέωσης διεξαγωγής self test από όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις – ή τη μια αν πρόκειται για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – για να πάνε στον χώρο εργασίας τους ή να ταξιδέψουν.

Μια άλλη πρόταση αφορά τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τους πλήρως εμβολιασμένους αν και το συγκεκριμένο προνόμιο ακόμα προβληματίζει τους ειδικούς οι περισσότεροι εκ των οποίων λένε ότι η μάσκα είναι το τελευταίο μέτρο που θα μας εγκαταλείψει στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Ακόμη, συζητιέται το προνόμιο για είσοδο των πλήρως εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης ή άλλων δραστηριοτήτων όπως μουσεία, κέντρα διασκέδασης, θέατρα ή σινεμά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Πότε επανέρχεται η μουσική στην εστίαση – Τι αλλάζει σε γάμους και ωράριο κυκλοφορίας