ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονίες σε Ζάκυνθο και Γλυκά Νερά: Οι έρευνες των Αρχών και η «ομερτά» του οργανωμένου εγκλήματος

Δολοφονίες σε Ζάκυνθο και Γλυκά Νερά
IN TIME

Το «κουβάρι» των δύο στυγερών δολοφονιών σε Γλυκά Νερά και Ζάκυνθο προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές - Τι λέει ο πρόεδρος των Αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής

Τις εξελίξεις στις δολοφονίες σε Γλυκά Νερά και Ζάκυνθο σχολίασε ο πρόεδρος των Αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Συνεχίζονται οι έρευνες με αμείωτους ρυθμούς. Η Αστυνομία θα εξιχνιάσει το έγκλημα. Ένα έγκλημα που συντάραξε την ελληνική κοινωνία γιατί ταυτίστηκε ο απλός πολίτης με αυτό. Υπάρχει ένας φόνος. Όταν υπάρχει φόνος, υπάρχει ένα κίνητρο. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον πιλότο, το κίνητρο είναι η ληστεία» σημείωσε ο Αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, ζητούμενο σε ένα έγκλημα δεν είναι μόνο η εξιχνίαση του. «Το ζήτημα είναι να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Να μην υπάρχει καμία περίπτωση όταν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερος ο δράστης ενώ έχει κάνει το έγκλημα».

Από την πλευρά της η δικηγόρος – ποινικολόγος, Εβίτα Βαρέλα, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να πιέζεται η Αστυνομία αναφορικά με τον χρόνο εξιχνίασης του εγκλήματος. «Το αρμόδιο τμήμα κάνει ότι είναι δυνατόν. Χειρίζεται αρκετές υποθέσεις το τελευταίο διάστημα. Είναι το τμήμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες ευρωπαϊκά» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας σημαντική για την υπόθεση την κατάθεση της «ψυχολόγου» της Καρολάιν.

Δολοφονίες στη Ζάκυνθο

Σχετικά με τις δολοφονίες του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου στην Ζάκυνθο, ο κ. Καλλιακμάνης έκανε λόγο για οργανωμένο έγκλημα και συμβόλαια θανάτου.

«Εκεί μιλάμε για ομερτά σιωπής. Εκεί που έσπασε η ομερτά, η Αστυνομία έφθασε στο ποθούμενο αποτέλεσμα. Αρχικά η μαρτυρία του δολοφονημένου, μετά μια μαρτυρία κλειδί και κατόπιν οι επισυνδέσεις βοήθησαν την αστυνομία να συλλάβει τους δράστες. Στο οργανωμένο έγκλημα υπάρχει ομερτά σιωπής. Αν δεν ανοίξουν στόματα η αστυνομία δεν μπορεί να βρει άκρη στο κουβάρι των ερευνών», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι σώθηκε ο Έρικσεν - Είδαμε live τι σημαίνει ιατρική βοήθεια στον αθλητισμό