ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο γονιμότητας: «Σκληρό το σποτ» λέει ο γυναικολόγος Πάντος– Θέλαμε να ενημερώσουμε

Συνέδριο γονιμότητας: «Σκληρό το σποτ» λέει ο γυναικολόγος Πάντος– Θέλαμε να ενημερώσουμε

Σκληρό χαρακτήρισε το σποτ του συνεδρίου «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής αυτονομίας» ο γυναικολόγος και γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν να ενημερώσει τις γυναίκες.

«Θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της ενημέρωσης, να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες για να ξέρουν πού είναι τα όρια της φύσης όσον αφορά την αναπαραγωγή. Θέλαμε να ενημερώσουμε ώστε μια γυναίκα να έχει τη δυνατότητα επιλογής. Είτε αν θα αποκτήσει νωρίς παιδί ή αν θα καταψύξει τα ωάριά της. Ο ορισμός της εμμηνόπαυσης έρχεται μετά τα 40 κάτι που δεν το έχουν αντιληφθεί οι γυναίκες. Είναι πολλά χρόνια παντρεμένες, προσπαθούν για όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν, την καριέρα, την δουλειά του» σημείωσε μιλώντας στο MEGA ο κ. Πάντος.

«Το είχα δει το σποτ. Είναι αυτοβιογραφία μιας δημοσιογράφου που το έγραψε με βάσει τα δικά της δικαιώματα. Τη δείχνει να σβήνει τα κεριά των γενεθλίων της χωρίς παιδιά. Και καταλήγει, απευθυνόμενη προς τις γυναίκες, ότι εάν θελήσουν να αποκτήσουν παιδιά είναι καλύτερο να ενημερωθούν. Αυτό το σποτ είχε περάσει από τον αυστηρό έλεγχο του ΕΣΡ. Το είχε διορθώσει και όλας. Το σποτάκι έπαιζε δύο εβδομάδες στην ΕΡΤ και σε άλλα κανάλια» πρόσθεσε σχετικά με το σποτ.

«Η προσπάθεια» είπε, «δεν είχε σκοπό να προσβάλει. Εγώ παρασύρθηκα όπως και άλλοι, γιατί το σποτ πέρασε από το ΕΣΡ και η προβολή του συνεχιζόταν. Η προσπάθεια έγινε με αγαθό σκοπό».

Και συνέχισε: «Η φύση είναι αμείλικτη, αδίστακτη σε ότι αφορά στο τι θέλει η γυναίκα. Έχει τα δικά της όρια και καλό είναι η γυναίκα να είναι ενήμερη. Κατόπιν εορτής, κι εγώ πιστεύω, ότι ήταν αρκετό σκληρό το βιντεάκι. Όπως παρασύρθηκε κ. Λιβάνιος και παιζόταν στην ΕΡΤ για δύο εβδομάδες, κάπως έτσι το πέρασα κι εγώ».

«Με στεναχωρεί αφάνταστα να έρχονται οι γυναίκες άνω των 40-45 για εξωσωματική γονιμοποίηση και να μην έχουν αντιληφθεί το πόσο σημαντικό πρόβλημα είναι η ηλικία στην παραγωγή ωαρίων. Θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει το παιδί με μια φυσική επαφή πολύ νωρίτερα» κατέληξε.

Οι αιγίδες

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη, έκανε λόγο ότι το συνέδριο δεν χρειάζονταν τόσες αιγίδες. «Αν είχατε ασχοληθεί εσείς ο ίδιος» είπε στον κ. Πάντο, «αυτό το σποτ δεν θα έβγαινε. Θα έπρεπε αμέσως να αποσυρθεί το σποτ».

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, «στη φασαρία που έγινε συνέβαλαν και όλες οι αιγίδες. Μπορούσατε να έχετε μόνο την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου. Το σποτ δημιούργησε σάλο χωρίς να είναι αυτή η πρόθεση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: «Πρεμιέρα» με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία