ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: 165 νέες μολύνσεις στην Αττική και 48 στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα: 165 νέες μολύνσεις στην Αττική και 48 στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα: Σε χαμηλά επίπεδα και σήμερα τα νέα κρούσματα - Ελαφρώς αυξημένα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Περιορισμένη εμφανίζεται η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού και τη Δευτέρα, καταγράφοντας μικρή αύξηση σε σχέση με χθες. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 472 νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια, ενώ οι θάνατοι συνανθρώπων μας μέσα σε ένα 24ωρο φτάνουν τους 18. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στους 353.

Η Αττική τις τελευταίες ημέρες καταγράφει μια σταθερή πορεία με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει να είναι πρώτο στην καταμέτρηση με 47 νέες μολύνσεις, ενώ ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 34 και ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 29 νέες μολύνσεις

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 18
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 23
  • Δυτική Αττική 5
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 34
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 47
  • Νήσοι 1
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 29
  • Πειραιάς 8

Τα κρούσματα ανά περιφερειακή ενότητα

Σε χαμηλές πτήσεις συνεχίζει και η Βόρεια Ελλάδα, με την Θεσσαλονίκη να καταγράφει σε ένα 24ωρο 48 νέα κρούσματα. Ακολουθεί η Λάρισα με 14 μολύνσεις και Αχαϊα, Εύβοια με 13 μολύνσεις αντίστοιχα.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 472 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 6 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 14 Ιουνίου 2021

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Διάγραμμα 7: Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 14 Ιουνίου 2021 Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες).

Διάγραμμα 8: Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 14 Ιουνίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2021 - Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση: Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις