ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι 4 του «συνδικάτου του εγκλήματος»

Ελεύθεροι 4 του «συνδικάτου του εγκλήματος»

Ελεύθεροι παραμένουν τέσσερις καταδικασθέντες σε πρόσκαιρες καθείρξεις στην υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», στο οποίο –μεταξύ άλλων- αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγοπούλου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής τεσσάρων από τους συνολικά οκτώ καταδικασθέντες που ζήτησαν να μην εκτίσουν την ποινή τους.

Ειδικότερα, το δικαστήριο δέχθηκε τις αιτήσεις των δύο γυναικών Ιωάννας Χήρα και Πολυτίμης Γεωργά, που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών η καθεμία για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», καθώς και των Ιωάννη Θεοδωράκη και Ιωάννη Καλογερίδη που τους επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών στον καθένα επίσης για την ίδια κατηγορία.

Οι τέσσερις θα πρέπει να καταβάλουν χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ ο καθένας ενώ τους επιβλήθηκαν επιπλέον οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Αντίθετα, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις των Παναγιώτη Σοϊλέδη, Εμμανουήλ Σκαρλάτου, που τους επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών, Γιώργου Τρομπούκη και Ιωάννη Θώδη που καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες το βράδυ το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβιες αλλά και πολυετείς καθείρξεις συνολικά 18 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Βλαστός, για την υπόθεση του «συνδικάτου του εγκλήματος».