ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ηλεία: Το αεροσκάφος συνετρίβη 100 μέτρα από το πατρικό του πιλότου (vid)

Τραγωδία στην Ηλεία: Το αεροσκάφος συνετρίβη 100 μέτρα από το πατρικό του πιλότου (vid)
patrisnews.com

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στην Ηλεία, με τους δύο νεκρούς πιλότους του μονοκινητήριου αεροσκάφους - Αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Χαριά Πύργου το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει την πτήση του από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με δυο επιβαίνοντες, για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια έπεσε σε κατοικημένη περιοχή.

Η ΕΡΤ μετέδωσε ένα βίντεο ντοκουμέντο από το μονοκινητήριο αεροσκάφος, λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αεροσκάφος συνετρίβη σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το πατρικό σπίτι του 58χρονου πιλότου. Εκείνη τη στιγμή, μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα αδέλφια του, που έτρεξαν πρώτοι στο σημείο και είδαν το τραγικό θέαμα, τον αδελφό τους νεκρό μέσα στα συντρίμμια. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως είδαν το αεροσκάφος να κάνει περίεργους ελιγμούς στον αέρα. Ο 58χρονος ήταν πιλότος εδώ και 10 χρόνια και είχε μεγάλη εμπειρία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το χωριό έχει βυθιστεί στο πένθος

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Αερολέσχη Μεσολογγίου με προορισμό το φράγμα Πηνειού. Ο 57χρονος συγκυβερνήτης από το Μεσολόγγι, ήταν πολύ αγαπητός και μάλιστα ήταν εθελοντής στην ειδική ομάδα διάσωσης. Όπως μεταδόθηκε, ο άτυχος άνδρας συμμετείχε στο έργο κατάσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ σκόπευε να πάρει και δικό του μονοκινητήριο.

Νεκροί ο πιλότος και ο συνεπιβάτης

Νεκροί είναι τόσο ο πιλότος (Δημήτρης Βασιλείου, όπως αναφέρει το patrisnews.com) όσο και ο συνεπιβάτης.

Ο άτυχος πιλότος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, δεν φαίνεται να υπήρξε ενημέρωση από τον πιλότο για έκτακτη κατάσταση στο αεροσκάφος. Επιπλέον, πηγές του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι για στον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους υπάρχει και αλεξίπτωτο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επιβαίνοντες ενώ και αναγκαστική προσγείωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και σε ένα μικρό αγρόκτημα 100 μέτρων.

vasileiou-1024x527.jpg
Ο αδικοχαμένος Δημήτρης Βασιλείου, γεννήθηκε στο χωριό Χαριά όπου σημειώθηκε το δυστύχημα και πετούσε κάθε Σαββατοκύριακο το μικρό κόκκινο αεροπλάνο πάνω από τον Πύργο, το Κατάκολο, την Αμαλιάδα και την Κουρούτα.patrisnews.com

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Εθελοντής - διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου ήταν ο συνεπιβάτης του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην κοινότητα Χαριά της Ηλείας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ο ίδιος και ο χειριστής.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας, Διονύσης Τσιρόγλου τόνισε ότι «ο Κώστας ήταν αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία του Μεσολογγίου, μάχιμος και από τους πρώτους συνεργάτες μου στην δημιουργία της ομάδας» και πρόσθεσε: «Η τελευταία του μεγάλη αποστολή ήταν στη φωτιά στο Μάτι, όπου έμεινε για τέσσερις ημέρες, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι ήταν εκπαιδευμένος, αφού είχε τελειώσει την σχολή εθελοντών - διασωστών».

Επίσης, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και πριν από τρεις ημέρες που τον είδα, μου είπε ότι "απέχω για λίγο από την εθελοντική ομάδα, διότι κάνω εκπαιδεύσεις, ώστε να πάρω το δίπλωμα του πιλότου"».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας, μου είχε δώσει την υπόσχεση, πως όταν πάρει το δίπλωμα του πιλότου, θα μας προσέχει από ψηλά».

Το σχέδιο πτήσης των δύο πιλότων

«Το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη για χώρο στάθμενεσης» κάνει γνωστό στο Newsbomb.gr, o υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου ο Γεώργος Πρεβεζάνος.

Και προσθέτει: «Ο κυβερνήτης ήταν δάσκαλος, 59 ετών που ζούσε στην Αμαλιάδα Ηλείας, ενώ ο συγκυβερνήτης Κώστας Καλογερογιάννης (58 ετών) ήταν κάτοικος Μεσολογγίου. Ο πιλότος ήταν έμπειρος για τον τύπο αεροσκάφους που οδηγούσε. Είχε 150 ώρες».

patrisnews.com

Και προσθέτει: «Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης 11.15 με διάρκεια πτήσης 2 ωρών. Θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι».

Ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννηςagrinionews.gr

Αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Μετά την πτώση του αεροπλάνου κάτοικοι της κοινότητας έφθασαν στο σημείο, για να παράσχουν βοήθεια και παράλληλα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Έπειτα από λίγη ώρα έφθασαν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, όπου εντόπισαν νεκρούς, μέσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου, τον χειριστή και τον επιβάτη. Παράλληλα, οι πυροσβέστες συνέχισαν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Χαριάς. Στο μεταξύ, ο χώρος της πτώσης του αεροπλάνου έχει αποκλειστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πτώση αεροπλάνου στην Ηλεία – Το σχέδιο πτήσης των δύο πιλότων