ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Χαμός στις Εθνικές Οδούς – Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

ΤΩΡΑ: Χαμός στις Εθνικές Οδούς – Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Πολύ αυξημένη κίνηση σε Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου – Γεμάτα επιστρέφουν και τα πλοία από Κυκλάδες.

Μαζική ήταν η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου, με τους Αθηναίους να πραγματοποιούν την πρώτη «γεμάτη» απόδραση μετά το πολύμηνο lockdown.

Οι παραθαλάσσιοι προορισμοί φυσικά είχαν την… τιμητική τους, με τους Αθηναίους να φεύγουν τόσο προς Πελοπόννησο, όσο και προς Στερεά και Εύβοια, ενώ στις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγινε κυριολεκτικά χαμός.

Πλέον οι περισσότεροι έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής στο κλεινόν άστυ, με την κίνηση στις Εθνικές Οδούς να είναι πολύ αυξημένη. Στην Αθηνών – Κορίνθου οι ταχύτητες είναι ήδη πολύ χαμηλές, ενώ υπομονή απαιτείται πριν από τους σταθμούς διοδίων.

Οι εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, που παίρνουν το δρόμο της επιστροφής, πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς σημειώθηκε τροχαίο, που έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Συγκεκριμένα, συγκρούστηκαν δύο οχήματα στο 74ο χιλιόμετρο, λίγο πριν από τα διόδια της Ελευσίνας.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών – Λαμίας. Οι ταχύτητες είναι μεν χαμηλές, ωστόσο δεν υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις, με τη εταιρεία «Νέα Οδός» που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο να έχει προνοήσει ανοίγοντας περισσότερα ταμεία στα διόδια Αφιδνών που συνήθως παρατηρούνται προβλήματα στις μεγάλες εξόδους εκδρομέων. Επίσης, οι κινητές μονάδες είναι επί ποδός προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτακτα προβλήματα.

Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας τα πλοία επιστρέφουν γεμάτα από τις Κυκλάδες και τον Αργοσαρωνικό, ενώ και στους δρόμους από τα λιμάνια προς την Αθήνα η κίνηση αυξάνεται όσο περνάει η ώρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τις επόμενες ώρες η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί, ειδικά το τρίωρο 19:00 – 22:00 το βράδυ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πτώση αεροπλάνου στην Ηλεία – Το σχέδιο πτήσης των δύο πιλότων