ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους - Ηλεία: «Αν έπεφτε στη συκιά θα μπορούσαν να σωθούν», λέει ο αδερφός του πιλότου

Ηλεία πτώση αεροπλάνου

Συγκλονίζει ο αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου Δημήτρη Βασιλείου για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο χωρίο Χαριά Ηλείας που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Σε δηλώσεις του περιγράφει τις πρώτες στιγμές που αντίκρισε το φλεγόμενο ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος, την αγάπη του αδερφού του για τις πτήσεις και κάνει κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για το τι μπορεί να συνέβη και πώς θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η τραγωδία αυτή.

Αναλυτικά, ο Φώτης Βασιλείου μίλησε στους δημοσιογράφους αναφέροντας τα εξής: «Είχε πτυχίο πιλότου, ήταν το χόμπι του τα αεροπλάνα, από μικρός ήθελε να πετάει τελικά έφτασε σε μία ηλικία 50 ετών να πετάξει. Κι εμένα μου είχε πει πολλές φορές να πάμε στο Μεσολόγγι να πετάξουμε, εγώ δεν είχα βέβαια το χρόνο. Ήταν έμπειρος πιλότος, δεν πέρασε πρώτη φορά από δω. Εγώ τα είδα όλα μπροστά στα μάτια μου δε νομίζω ότι ήταν μηχανική βλάβη, πιστεύω ότι ήταν απώλεια στήριξης, βέβαια εδώ οι εμπειρογνώμονες μας είπαν άλλα, διότι ήταν κάποια σημεία του έλικα που κατά τη γνώμη τους είχε σταματήσει. Αυτοί βέβαια ξέρουν περισσότερα από εμάς αλλά εγώ απ’ ότι είδα, ο αδερφός μου δεν έκανε λάθος χειρισμό».

Και πρόσθεσε σχετικά με το τι μπορεί να συνέβη: «Στην επιστροφή θεωρώ τον χτύπησε βόρειος άνεμος επειδή εκείνη την ώρα φυσούσε και είχε απώλεια στήριξης. Ουσιαστικά το αεροπλάνο στροβιλίστηκε. Ο πρώτος που πήγα εκεί ήμουνα εγώ, με τον αδερφό μου τον μικρό. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που έκανε και ίσως αυτό να του στοίχισε και τη ζωή του, ήταν να μην πέσει πάνω σε σπίτια. Γιατί αν έπεφτε εδώ πάνω στον τοίχο θα έκανε μετωπική. Αν έπεφτε βέβαια πάνω στην συκιά που ήταν δίπλα, από ότι είπαν και οι εμπειρογνώμονες κατά 99% θα σώζονταν. Γιατί είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό στις Σέρρες, το αεροπλάνο έπεσε πάνω στο δέντρο και ο πιλότος σώθηκε»

«Το αεροσκάφος αυτό, από ότι μου είχε πει και ο αδερφός μου είχε αλεξίπτωτο. Μπορούσε να το συγκρατήσει στον αέρα αλλά έπρεπε να έχει και το ανάλογο ύψος. Εγώ που τον είδα την στιγμή της φωτιάς, αυτή την τραγική στιγμή, είχε το χέρι του έτσι, που προφανώς να προσπαθούσε να τραβήξει το λεβιέ για το αλεξίπτωτο. Δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να συνέβη ή αν ήταν απέλπιδα προσπάθεια να ανοίξει την πόρτα. Δεν έπεσε από μεγάλο ύψος. Ίσως να ήταν ζωντανοί και οι δύο», τόνισε.

«Εγώ πήρα τηλέφωνο τη σύζυγό του, ήταν στην Αμαλιάδα δε γνώριζαν τίποτα και τους είπα ότι το αεροπλάνο παρουσίασε μία μηχανική βλάβη και ο Δημήτρης έκανε αναγκαστική προσγείωση και ότι έχουν τραυματιστεί να έρθουν επάνω. Ήρθαν και μόλις είδαν τόσα αυτοκίνητα εδώ δε χρειαζόταν περισσότερα για να καταλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από: ilialive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τι αποκαλύπτει η ζημιά στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας για τη σχέση του ζευγαριού