ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Άμεσα τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλαγές σε εστίαση, παραλίες, μάσκες, δεξιώσεις

Κορονοϊός: Άμεσα τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλαγές σε εστίαση, παραλίες, μάσκες, δεξιώσεις

Την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την κατάργηση της μάσκας όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και αλλαγές στην εστίαση, τις παραλίες και τις δεξιώσεις εξετάζει η επιτροπή των ειδικών

Το ενδεχόμενο να μπει άμεσα τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας, νωρίτερα, δηλαδή, από την 1η Ιουλίου, εξετάζουν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας συζητώντας για αλλαγές σε εστίαση, παραλίες, δεξιώσεις και χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η χρήση μάσκας καταργείται στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα θα μπει τέλος στα υποχρεωτικά self test για τους εμβολιασμένους.

Όσον αφορά την εστίαση εξετάζεται η αύξηση του ορίου των ατόμων ανά τραπέζι σε 10.

Για τις δεξιώσεις, τους γάμους και τις βαπτίσεις τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας συζητούν την αύξηση των παρισταμένων σε 400.

Στο τραπέζι και αλλαγές στις οργανωμένες παραλίες με αύξηση του ορίου στα 120 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα.

Οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές θα γίνουν σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00.

Σήμερα, λοιπόν, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη θα κάνουν τις ανακοινώσεις, τις οποίες περιμένουν με ανυπομονησία οι πολίτες.

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr - «Δεν πρέπει να πετάξουμε τις μάσκες, παραμονεύει το 4ο κύμα»

Μπορεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης ωστόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» έχει διαφορετική άποψη.

Η επιβράδυνση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας έχει σκορπίσει χαμόγελα και αισιοδοξία, ωστόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, τόνισε στο Newsbomb.gr κατηγορηματικά πως ο ιός είναι εδώ και δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση.

Ο κ. Καπραβέλος όχι μόνο τόνισε τη διαφωνία του με κάτι τέτοιο αλλά έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για το 4ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ας μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική άποψη. O κορονοϊός είναι εδώ. Το σφοδρότατο τρίτο κύμα φαίνεται να υποχωρεί, ευτυχώς, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός. Είναι λάθος να αφήσουμε τις μάσκες. Οι μάσκες και οι εμβολιασμοί είναι τα μόνα όπλα μας κατά του ιού. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος χαλάρωσης. Αν έρθει το 4ο κύμα θα είναι ολέθριο. Πρέπει να εμβολιαστούμε και να τηρήσουμε για λίγο ακόμα τα μέτρα. Οι μεταλλάξεις και ο τουρισμός είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για τη διασπορά του ιού», ανέφερε ο κύριος Καπραβέλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ο καταιγισμός ερωτήσεων στον πιλότο, οι ευθύνες στην Καρολάιν και η επιμέλεια του παιδιού