MEDIA

Ινστιτούτο Reuters 2021: To Newsbomb.gr σταθερά πρώτο στη συνείδηση των αναγνωστών

Ινστιτούτο Reuters 2021: To Newsbomb.gr σταθερά πρώτο στη συνείδηση των αναγνωστών

Για άλλη μια χρονιά η έρευνα Digital News Report 2021, του Ινστιτούτου Reuters αναδεικνύει στην κορυφή της διαδικτυακής ενημέρωσης το Newsbomb.gr

Η αποδοχή και η αναγνωρισιμότητα του Newsbomb.gr ξεπερνά το 33% σε εβδομαδιαία βάση παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρει η έρευνα, στην ελληνική αγορά υπάρχει ένας ψηφιακός κατακερματισμός.

Ενδεικτικό της αποδοχής των αναγνωστών, είναι και το γεγονός ότι κάθε χρόνο από το 2016, μέχρι και σήμερα το Newsbomb.gr είναι στην κορυφή όλων των reports του Reuters Institute για την Ελλάδα και πάντα πρώτο στα top brands στο χώρο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Είναι δηλαδή το ειδησεογραφικό site με την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην χώρα μας.

Όπως αναφέρει η έκθεση το Newsbomb.gr και για το 2021 διατηρεί την κορυφαία θέση για αρκετά χρόνια με την εντυπωσιακή κάλυψη ειδήσεων (33% εβδομαδιαία πρόσβαση).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας 2021 Digital News Report για την αγορά των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από ψηφιακό κατακερματισμό, έλλειψη εμπιστοσύνης στις ειδήσεις, έναν πολιτικά πολωμένο τύπο και μια από τις υψηλότερες χρήσεις των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για τις ειδήσεις.

«Η μακροχρόνια πολιτική πόλωση στην Ελλάδα αντικατοπτρίστηκε και πάλι στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης το 2021. Τα μέσα ενημέρωσης επηρεάστηκαν επίσης σοβαρά από την πανδημία, με τις τηλεοπτικές διαφημιστικές δαπάνες να μειώνονται κατά 61% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. 1 Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του COVID-19, η απόφαση της κυβέρνησης να δαπανήσει 20 εκατομμύρια ευρώ σε μια διαφημιστική εκστρατεία «παραμονή στο σπίτι» επικρίθηκε έντονα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντάκτης της έκθεσης και προσθέτει:

«Η χρήση podcast αυξήθηκε κατά το παρελθόν έτος στην Ελλάδα - το 40% των χρηστών διαδικτυακών ειδήσεων μας λένε ότι ακούνε ένα podcast σε έναν συγκεκριμένο μήνα. Αναφέρει επίσης ότι τα smartphone είναι τώρα πολύ μπροστά από τους υπολογιστές όσον αφορά την εβδομαδιαία χρήση, με 70% και 55% αντίστοιχα. Πάνω από τα δύο τρίτα (69%) των Ελλήνων στο Διαδίκτυο λαμβάνουν τα νέα τους μέσω των κοινωνικών μέσων, ένα πολύ υψηλότερο μερίδιο από τις περισσότερες χώρες στο δείγμα της μελέτης.

Όπως στις περισσότερες άλλες χώρες, η εμπιστοσύνη στις ειδήσεις αυξήθηκε, κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Το Newsbomb.gr συνεχίζει με την ίδια ζέση και το ίδιο ήθος να καταγράφει την επικαιρότητα με όρους δημοσιογραφίας, με άποψη και ελευθεροτυπία, χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές.