ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: «Στην Αθήνα η Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου»

Έγκλημα Γλυκά Νερά

Συνεδριάζει η Εισαγγελία Ανηλίκων για το μέλλον της μικρής Λυδίας, της κόρης της αδικοχαμένης Καρολάιν, που βρήκε το θάνατο από τα χέρια του συζύγου της στα Γλυκά Νερά - Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης έξω από την Εισαγγελία

Αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Θανάσης Χαρμάνης.

«Ήρθαμε σήμερα να καταθέσουμε αίτημα αποκλειστικής επιμέλειας της μικρής Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν, διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδιά θα είναι η κόρη του δολοφόνου και στην Αλοννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, κ. Θανάσης Χαρμάνης έξω από τα δικαστήρια.

«Πληροφορήθηκα ότι οι εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών από την Αλόννησο είναι θετικές» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην έρευνα που έγινε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες στο περιβάλλον και των δύο οικογενειών, τόσο της αδικοχαμένης Καρολάιν όσο και στου καθ' ομολογίαν δολοφόνου

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη να παρακολουθηθεί από ειδικό το παιδάκι, εξηγώντας ότι μπορεί να έχει τραύματα: «Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είμαι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη όπως πληροφορηθήκαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η πλευρά του της οικογένειας του 33χρονου πιλότου που ζητάει επιμέλεια από κοινού. Μεταξύ άλλων η οικογένεια του Μπάμπη προτείνει να μοιραστεί ο χρόνος του παιδιού ανάμεσα στις δύο πλευρές, δηλαδή το μισό χρόνο να ζει στην Αθήνα και το άλλο μισό στην Αλόνησσο.

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας τόνισε πως η μητέρα του δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δεν είχε επαφές μαζί του. Ωστόσο, ο συνήγορος του δολοφόνου κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης τόνισε πως αυτό δεν αληθεύει.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, θα αναθέσει προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού, είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά, αφού προχώρησε σε διενέργεια έρευνας ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να καταλήξουν στο ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί είτε αύριο, Παρασκευή είτε τη Δευτέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μονή Πετράκη: Το κοινό σημείο με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα