ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός - «Έχυσε όλο το καυστικό υγρό πάνω μας»

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός - «Έχυσε όλο το καυστικό υγρό πάνω μας»

Ο Αρχιμανδρίτης και Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου είναι ο μόνος από τους τραυματίες ο οποίος παρέμεινε για νοσηλεία για μια ακόμη ημέρα.

Τις στιγμές της επίθεσης με βιτριόλι από τον 37χρονο ιερέα στη Μονή Πετράκη περιέγραψε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

«Όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση (…) εκείνος εξεμάνη, όχι αμέσως, ήταν ήρεμος, νομίζω εσκεμμένα ήταν ήρεμος και ρώτησε με ήρεμο τρόπο το δικαστήριο εάν η απόφασή τους είχε προκαταληφθεί από τον Σεβασμιώτατο Βεροίας. Αν υπήρξε επικοινωνία με τον Βεροίας και εάν εκείνος επηρέασε την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές φυσικά αρνήθηκαν κάτι τέτοιο. Ήταν απόφαση αμερόληπτη. Εκείνη τη στιγμή έσκυψε με απόλυτα ήρεμο τρόπο, έβγαλε από μία τσάντα ένα δοχείο μεγάλο, δίλιτρο περίπου, με καυστικό υγρό. Εγώ ήμουν δίπλα του. Ήταν ακριβώς πίσω μου, πολύ κοντά μου, περίπου ένα μέτρο και λιγότερο ίσως. Όταν το έριξε, το έχυσε πάνω μας, στην πλάτη μου. Κάηκαν τα ράσα μου. Περισσότερο με έκαψε στον τράχηλο, στο λαιμό και στο χέρι το αριστερό» είπε ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα - Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr