ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρο: Δύσκολη η κατάσταση - Σπεύδουν νέες ενισχύσεις από Πειραιά, Σάμο και Θεσσαλονίκη

Φωτιά Πάρος
parianostypos.gr

Φωτιά: Το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κώστος την Κυριακή, συνεχίζει για δεύτερο 24ωρο να καίει την Πάρο. Νέες ενισχύσεις καταφτάνουν εσπευσμένα στο νησί.

Τα νέα που καταφτάνουν από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρο δεν είναι ευχάριστα, καθώς οι νέες αναζωπυρώσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία και προβλήματα.

Από την Κυριακή είναι σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της πυροσβεστικής, με τη συνδρομή ΟΤΑ και εθελοντών, ωστόσο παρά την ύφεση που παρατηρήθηκε αργά το απόγευμα υπήρξε νέα έξαρση της φωτιάς από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το parianostypos.gr, η φωτιά μέχρι το απόγευμα είχε περάσει από το βουνό στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στη Λαγκάδα και κατευθύνθηκε εκ νέου προς τις Λεύκες.

Τα εναέρια μέση επιχειρούν διαρκώς, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και τα οχήματα που κλήθηκαν σε βοήθεια από Αθήνα, Πειραιά, Νάξο και Σάμο.

Οι συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης, καθώς οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα το μέτωπο οδηγείται προς τη μονή του Αγίου Γεωργίου στη Λαγκάδα και την περιοχή Τζάνε. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη στο νησί, ωστόσο, για την ώρα το μέτωπο δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Καταφτάνουν κι άλλες δυνάμεις στο νησί

Μάλιστα, η κατάσταση δείχνει να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη καθώς όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική κλήθηκαν επιπλέον ενισχύσεις για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα, 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά, ενώ μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος κατευθύνεται στην Πάρο από τη Σάμο με ελικόπτερο. Από τη Θεσσαλονίκη καταφτάνουν 25 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ και την ίδια ώρα επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Ο καπνός απλώθηκε πάλι πάνω από τις Κυκλάδες

Είναι ενδεικτικό πως, όπως και την Κυριακή, οι φλόγες και οι καπνοί είναι ορατοί από τη γειτονική Νάξο.

Βίντεο από τη Χώρα της Νάξου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Με ποιο σκεπτικό αποφάσισε η εισαγγελία ανηλίκων για την επιμέλεια της Λυδίας