ΕΛΛΑΔΑ

Η Νέα Δημοκρατία δύο χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας

Η Νέα Δημοκρατία δύο χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, συμπληρώνει δύο χρόνια διακυβέρνησης. Τα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη περιλαμβάνουν δύο φάσεις και τρεις διαφορετικούς περιόδους: το 2019, το πρώτο δίμηνο του 2020 και στην συνέχεια την περίοδο της πανδημίας.

Αναμφίβολα, το βασικό κριτήριο για την αποτίμηση 24 μηνών της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση που ορκίστηκε στις 9 Ιουλίου του 2019, είναι η διαχείριση της κρίσης.

Η νέα κυβέρνηση είχε την ατυχία να βρεθεί τον Μάρτιο του 2020 μπροστά στην μεγαλύτερη επιδημιολογική και υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών και κλήθηκε να αντιμετωπίσει - με ένα αδύναμο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, μνημονίων και επίπονων περικοπών - μια πανδημία τεράστιας έκτασης. Και είναι αλήθεια πως η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, κατόρθωσε να διαχειριστεί την πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση με αποτελεσματικό τρόπο και με τις μικρότερες κοινωνικές και οικονομικές απώλειες.

Όμως, στο ίδιο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από δύσκολα θέματα και διαχρονικά προβλήματα.

Η πρώτη πρόκληση της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2019 ήταν η αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας. Πλέον η Ελλάδα έχει ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία και συχνά πυκνά διατυπώνονται θετικά σχόλια για την εικόνα της χώρας σε πολλά μέτωπα από διεθνείς αξιωματούχους, Οργανισμούς και ξένους επενδυτικούς οίκους.

Επίσης η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τη μεταναστευτική κρίση στο Αιγαίο και στον Έβρο από την Τουρκία. Και είναι αλήθεια πως με σοβαρότητα και ιδιαίτερη προσοχή πέτυχε την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα ανέκτησε την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας ενώ έλαβε και την υποστήριξη από Διεθνείς Οργανισμούς.

Δείτε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία