ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις παρά τις προκλήσεις

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις παρά τις προκλήσεις

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλά στο Newsbomb.gr για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Για τις προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση στα δύο χρόνια διακυβέρνησης, τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί αλλά και το στοίχημα στη μετα-πανδημία εποχή αναφέρθηκε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Newsbomb.gr o υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είχαμε να διαχειριστούμε τρεις πολύ μεγάλες κρίσεις στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης. Είχαμε την πολύ μεγάλη υγειονομική κρίση, τη μεταναστευτική κρίση, για την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα χερσαία σύνορά μας και τη διαρκή πίεση στα θαλάσσια σύνορα, όπως προέκυψε τον περασμένο Μάρτιο. Επίσης είχαμε την εθνική κρίση σε σχέση με την Τουρκία, τα ζητήματα που ανέκυψαν στην εξωτερική μας διπλωματία και στη διεθνή πολιτική σκηνή» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

«Αισθάνομαι, χωρίς να αναιρώ το γεγονός ότι είναι προφανές πως έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις, ότι έχουμε προσφέρει στην πατρίδα, ένα σημαντικό μέρος του προγράμματός μας έχει ήδη υλοποιηθεί παρά τις πολύ μεγάλες προκλήσεις των καιρών, το οικονομικό μας πρόγραμμα προχώρησε και οι φορολογικές ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονταν στην προεκλογική μας ατζέντα έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό πράξη. Υπήρξε μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση, έχουν ψηφιστεί τρεις αναπτυξιακοί νόμοι, που δίνουν ένα μεγάλο με φιλο-επενδυτικό προφίλ στη χώρας μας και δεν είναι τυχαία η αναβάθμιση που έχει υπάρξει στις επενδυτικές μας βαθμίδες. Είναι προφανές επίσης πως έχει τονωθεί πολύ η παράσταση της χώρας μας στο εξωτερικό, με πολυμερείς συμφωνίες με χώρες που παραδοσιακά δεν ήταν φιλικές προς τη χώρα μας. Παράλληλα ισχυροποιήθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να θυμίζω την άφιξη στον Εβρο των τριών προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμών και προσφάτως την επίσκεψη της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης, που η Ελλάδα έλαβε τα εύσημα για το σχέδιο που κατέθεσε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για ισχυρή κοινωνική ατζέντα, με σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της εκπαίδευσης με το «νέο σχολείο», με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Επίσης αναφέρθηκε στα τεράστια βήματα που έχουν γίνει στη δημόσια υγεία, με τις ΜΕΘ να έχουν ξεπεράσει πλέον τις 1.500, κάτι το χαρακτήρισε ως μεγάλη παρακαταθήκη για τη χώρα για τη μετα-πανδημία εποχή, ενώ μίλησε για στελέχωση των δομών υγείας και μεγάλη εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στην ανασυγκρότηση του κράτους, που όπως είπε αποτελεί τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση, καθώς αποτυπώνει ένα άλλο υπόδειγμα κράτους, με την διακυβέρνηση να στηρίζεται στη διάκριση των εξουσιών, στο σπάσιμο των παραδοσιακών πελατειακών δεσμών, στην ψηφιοποίηση του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα εκτίμησε πως η επόμενη διετία θα καταστεί το εφαλτήριο για νέες μεταρρυθμίσεις που στόχο θα έχουν τις επόμενες γενεές.

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Newsbomb.gr

Δείτε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία