ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με ισχυρούς ανέμους - Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία χωριά

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με ισχυρούς ανέμους - Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία χωριά

Υπάρχουν πέντε ενεργά μέτωπα, γύρω από τα χωριά, Αγία Ειρήνη, Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα και η κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί την πυρκαγιά, νότια προς το χωριό της Σκάλας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τα πύρινα μέτωπα γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα για να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια των χωριών.

Το βράδυ προμηνύεται δύσκολο για το πυροσβεστικό έργο, καθώς η φωτιά δείχνει να μην μπορεί να περιοριστεί εύκολα λόγω και των ισχυρών ανέμων. Σημειώνεται ότι οι Αρχές έδωσαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, εντολή εκκένωσης των χωριών Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρας.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με τα εναέρια μέσα να μην μπορούν πλέον να επιχειρήσουν. Τα πτητικά μέσα αναμένεται να ξεκινήσουν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ στο νησί έχουν μεταβεί με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβέστες από 1η ΕΜΑΚ, ενώ άλλοι 16, με οκτώ οχήματα, μεταβαίνουν ακτοπλοικώς από την Κυλλήνη. Συνολικά, θα επιχειρούν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα και από αέρος επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε ενεργά μέτωπα, γύρω από τα χωριά, Αγία Ειρήνη, Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα και η κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί την πυρκαγιά, νότια προς το χωριό της Σκάλας.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, μίλησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα, που μαζί με τον επιτελείο της, παρακολουθεί στενά και έχει συνεχή επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

«Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την οριοθέτησή της. Στο σημείο υπάρχουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και θα ενισχυθούν και άλλο. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, της Αγίας Ειρήνης και το Καπανδρίτι» δήλωσε η κυρία Κράτσα για να προσθέσει: «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με τον δήμο, συνδράμουν όπως τούς ζητηθεί σε αυτήν τη μεγάλη μάχη με τις φλόγες».

Η ίδια λίγο νωρίτερα ανέφερε μιλώντας στον ANT1, ότι η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό άναψε ξερά χόρτα. «Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», σημείωσε η Ρόδη Κράτσα, υπογραμμίζοντας ότι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά στο νησί. Παράλληλα η Περιφερειάρχης τόνισε πως «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα (5/7) - Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ