ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Δύσκολη η χθεσινή νύχτα - Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά σε 7 μέτωπα

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Δύσκολη η χθεσινή νύχτα - Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά σε 7 μέτωπα

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς όπου συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο.

Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας να συνδράμουν και πάλι τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει σε επτά πύρινα μέτωπα τα καταπράσινα δάση του νησιού.

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη με το πρώτο φως της ημέρας, ωστόσο ο κίνδυνος συνεχίζει να είναι μεγάλος καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 11 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεοφίλου Μιχαλάτου, λόγω προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα το Σάββατο είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Δείτε βραδινές φωτογραφίες από την πυρκαγιά στην Κεφαλονιά:

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε και το 112 για τους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός Κεφαλληνίας.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε, μεταξύ άλλων το μήνυμα του 112.

«Η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό»

Το Σάββατο, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε πως η καταστροφική φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έναν βοσκό, ο οποίος πήγε να κάψει χόρτα.

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με Green pass, πιστοποιητικά κι αρνητικό τεστ τα ταξίδια από αύριο - Τι ισχύει για τους ανηλίκους