ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τοπικά lockdown προ των πυλών; «Όλα ανοιχτά» από Πέτσα

Βόλτα στη θάλασσα
INTIME NEWS

Με την μετάλλαξη Δέλτα να απειλεί για τέταρτο κύμα, ακόμα και εντός Αυγούστου, πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών για νέα μέτρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βρίσκεται ξανά σε συναγερμό και επιχειρεί μία προσέγγιση πειθούς προς τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Ανοιχτό άφησε το πρωί της Δευτέρας, ο αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο για επιβολή lockdown σε τοπικό επίπεδο εν μέσω θέρους.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως τόσο ο Ιούλιος όσο και ο Αύγουστος είναι δύο κρίσιμοι μήνες και ερωτώμενος για τα σενάρια περί τοπικών lockdown είπε πως, «όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί».

Κάλεσε δε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού συμβατό με το τείχος ανοσίας.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και πως τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων δεν σημαίνει απαραίτητα πίεση στο Σύστημα Υγείας «επομένως αυτό θα είναι πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους».

Στο ερώτημα εάν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση στην κυβέρνηση.

Για τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ τόνισε ότι στόχος είναι μαζί με την αυτοδιοίκηση να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στην ταχύτητα των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»