ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προχωρά η ανάπλαση της Αριστοτέλους (pic)

Θεσσαλονίκη: Προχωρά η ανάπλαση της Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκη: Προχωρά η ανάπλαση της Αριστοτέλους
Intimenews

Προχωρά η ανάπλαση της Αριστοτέλους με την αξιολόγηση των υποψηφίων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Υψηλό ενδιαφέρον από μελετητικά γραφεία προσέλκυσε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, τον οποίο προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η κριτική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για την εξέταση και την αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν για την υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου.

Στο πλαίσιο του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους, σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκαν δεκατρείς συμμετοχές, οι οποίες θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή, που θα πραγματοποιήσει τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Αμέσως μετά, θα συνταχτεί πρακτικό, το οποίο θα διαβιβαστεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε στη συνέχεια να «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες για την εκπόνηση της τελικής μελέτης, από την οποία και θα προκύψει η νέα μορφή την οποία θα αποκτήσει ο άξονας της Αριστοτέλους.

Η χρηματοδότηση για τη μελέτη του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και ειδικότερα από το σκέλος του που αφορά το υπουργείο Τουρισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλημμύρες Μάνδρα: Η πρώτη απόφαση αποζημίωσης για θάνατο 29χρονου - 270.000 ευρώ στην οικογένειά του