ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πρέβελη - Ταταράκης στο Newsbomb.gr: «Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι κατασκηνωτές»

Φωτιά Πρέβελη - Ταταράκης στο Newsbomb.gr: «Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι κατασκηνωτές»

Φωτιά: Στιγμές αγωνίας έζησαν το μεσημέρι της Τετάρτης κατασκηνωτές και λουόμενοι στην παραλία της Πρέβελης, οι οποίοι είδαν τις φλόγες από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή να πλησιάζουν επικίνδυνα.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δήμο του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο όταν ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Αμμούδι, κοντά στην παραλία της Πρέβελης.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου επιχείρησαν 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα.Από αέρος επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα και το ρωσικό αεροπλάνο Μπέριεφ.

Υπό το φόβο της φωτιάς δόθηκε αμέσως εντολή να απομακρυνθούν από την παραλία της Πρέβελης οι κατασκηνωτές, καθώς υπήρχε περίπτωση να ξεφύγει ο έλεγχος και να εγκλωβιστούν στην παραλία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, με τους λουόμενους και τους κατασκηνωτές να βρίσκονται σε ασφαλές μέρος. Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος μάς ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί τώρα.

«Η φωτιά που ξέσπασε στην Πρέβελη είναι υπό έλεγχο. Το ευτύχημα είναι πως δεν κάηκαν σπίτια, ενώ η πυρκαγιά δεν έκαψε και μεγάλες εκτάσεις», αναφέρει στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης.

Αναφορικά με τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι κατασκηνωτές στην παραλία Πρέβελη, ο κ. Ταταράκης ανέφερε στο Newsbomb.gr πως όλοι απομακρύνθηκαν με καραβάκι ιδιώτη και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος, ενώ δόθηκε εντολή από την Περιφέρεια να σπεύσουν στο σημείο λεωφορεία προκειμένου όσοι επιθυμούν να φύγουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά με κάμεραμαν του ΣΚΑΪ και επιβάτη – Έπεσαν «ψιλές» (vid)