ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Δεν θα ξαναδούμε εικόνες Δεκέμβρη 2020 λόγω εμβολίου - Μικρή αύξηση στις ΜΕΘ

Γκάγκα μετάλλαξη Δέλτα εμβόλια
INTIME

Η πνευμονολόγος και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο  Newsbomb.gr, τόνισε, πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ», αποδίδοντας το γεγονός στην επίδραση των εμβολιασμών.

Για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τις ΜΕΘ και τους εμβολιασμούς μίλησε στο Newsbomb.gr, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Αρχικά, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι «είναι πιθανή μια αύξηση των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες», υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ», αποδίδοντας το γεγονός στην επίδραση των εμβολιασμών.

Η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας σημείωσε ότι αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί «ο κόσμος θα κινδυνέψει να χάσει το καλοκαίρι του», αναφέροντας, ωστόσο, ότι δεν αναμένει να δούμε, είτε εντός του καλοκαιριού είτε στις αρχές φθινοπώρου, εικόνες όπως αυτές του Δεκεμβρίου του 2020.

Τόνισε δε ότι «η πληρότητα αυτή την στιγμή είναι στο 40%», προσθέτοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές».

Ερωτηθείσα για τις μάσκες, η κ. Γκάγκα απάντησε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το μέτρο ως έχει, δηλαδή μάσκα σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περιπτώσεις συγχρωτισμού.

Επιπλέον, παρατήρησε πως η αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα μας, παρατηρείται και σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, επισημαίνοντας ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει», ενώ εκτίμησε ότι το στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα θα γίνει – το προσεχές διάστημα- το κυριαρχούν στέλεχος στην Ελλάδα, όπως ακριβώς συνέβη και στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά την εμβολιαστική καμπάνια, η κ. Γκάγκα θεωρεί ότι οι αρνητές του εμβολίου δεν μπορούν να πειστούν, γι’ αυτό πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια πειθούς στους ανθρώπους που έχουν κάποιες επιφυλάξεις για το εμβόλιο.

Πρότεινε μάλιστα την «δημιουργία εκπομπών, στην οποία θα έχουν συμμετοχή και ακροατές, περνώντας μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού», καθώς και δημόσιους διαλόγους «με την συμμετοχή αρνητών και εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός διαλόγου με τα επιχειρήματα της μίας και της άλλης πλευράς».

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι θα πρέπει «να αξιοποιηθούν και οι τεχνικές διαφημιστικών εταιρειών» ή «να συμβάλλουν στην προσπάθεια πειθούς των πολιτών και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες».

Κλείνοντας, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας επανέλαβε την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών, προκειμένου να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας, υπογραμμίζοντας ότι «το στοίχημα είναι να διασωθεί το καλοκαίρι, προκειμένου ο κόσμος να απολαύσει την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και να μην χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πισωγύρισμα με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων: Σκέψεις για νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τις μάσκες