ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχητική η ανοδική τάση – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχητική η ανοδική τάση – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αύξηση καταγράφουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για ακόμα μια ημέρα. Ανησυχία για την Κρήτη όπου διαρκώς πληθαίνουν τα κρούσματα. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Σε κατάσταση συναγερμού είναι κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Η επικράτηση της μετάλλαξης «Δ» είναι προ των πυλών με την αυξημένη της μεταδοτικότητα να συμβάλλει όπως φαίνεται στην εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα και στην αύξηση των μολύνσεων καθημερινά.

Την Τρίτη (07.07) ανακοινώθηκαν 1.820 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, με το ανησυχητικό στοιχείο να αφορά στην αύξηση των νοσηλειών, όπως αυτή καταγράφεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ, αλλά και η ηλικία των κρουσμάτων που έχει φτάσει σε μέσο όρο τα 43 έτη. Ενδεικτικό είναι πως το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν λόγω κορονοϊού στα νοσοκομεία όλης της χώρας 59 άνθρωποι, αριθμός που συνιστά αύξηση 22,92%.

Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η Αττική των 1.061 κρουσμάτων προφανώς και είναι στο επίκεντρο, λόγω και της μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμού, με την Κρήτη να προβληματίζει τους ειδικούς. Στο Ηράκλειο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 70 νέες μολύνσεις, ενώ στο Ρέθυμνο 69, με τον δείκτη των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού να ξεπερνά το όριο των 20 και σε άλλες περιοχές.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας την Τετάρτη 7 ΙουλίουNewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.820 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 9 θάνατοι σε 24 ώρες, 159 οι διασωληνωμένοι