ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη επιστημόνων - Ο συνωστισμός στο Euro μπορεί να φέρει 100.000 κρούσματα

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη επιστημόνων - Ο συνωστισμός στο Euro μπορεί να φέρει 100.000 κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεγάλη Βρετανία για τις εικόνες συνωστισμού στις εξέδρες του «Γουέμπλεϊ» κατά τη διάρκεια των ημιτελικών του Euro.

H καρδιά του ποδοσφαίρου χτυπάει στο «Γουέμπλεϊ» της Μεγάλης Βρετανίας όπου διεξήχθησαν οι ημιτελικοί του Euro αλλά και ο τελικός την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο η ανησυχία των Αρχών για μια ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων του King's College του Λονδίνου, μέχρι τώρα, τα κρούσματα του κορονοϊού στη Βρετανία διπλασιάζονται κάθε έξι ημέρες.

Τα κρούσματα είναι πλέον κατά 30% υψηλότερα στους άνδρες σε σχέση με τις τις γυναίκες, ενώ η ηλικιακή κατηγορία 18 έως 24 ετών έχει πληγεί περισσότερο, με βάση τα πορίσματα των ειδικών.

Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι Βρετανοί έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό σε σχέση με όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Πιστεύω ότι ο βαθμός κοινωνικοποίησης ανδρών και γυναικών πιθανόν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. H παρακολούθηση των ποδοσφαιρικών αγώνων του Euro έχει ως αποτέλεσμα οι άνδρες να έχουν περισσότερη κοινωνική δραστηριότητα από το συνηθισμένο», προειδοποιεί ο καθηγητής Στίβεν Ρίλει, επικεφαλής της έρευνας.

Και όλα αυτά μόλις λίγες ώρες από τον ημιτελικό της Αγγλίας με τη Δανία, όπου όπως φάνηκε και από την τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης, δεν υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των θεατών ενώ η πλειοψηφία όσων βρέθηκαν στο γήπεδο δεν φορούσαν μάσκες!

Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το... πανηγύρι στους δρόμους όπου ξεχύθηκαν οι οπαδοί των «Τριών Λιονταριών» για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε αποθήκη στο Περιστέρι