ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πύρινη λαίλαπα στα Στύρα Ευβοίας - Εκκενώθηκε οικισμός, συνεχίζεται η μάχη

Φωτιά Στύρα
Φυλλένια Γκότση

Φωτιά: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες και τους ιχυρούς ανέμους δίνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Στύρα της Εύβοιας. Εκκενώθηκε οικισμός, δυσκολία ακόμα και στις εναέριες ρίψεις.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (10.07) στα Νέα Στύρα της Εύβοιας. Το μέτωπο εξαρχή ήταν τόσο ισχυρό, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να είναι ορατή από το άλλο μέτωπο (!) πυρκαγιάς που καίει στην Ανατολική Αττική, αυτό του Βαρνάβα.

Η φωτιά καίει δασική έκταση, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν δυσχεράνει το έργο της κατάσβεσης. Είναι ενδεικτικό πως επιχείρησαν 3 αεροπλάνα να ρίξουν νερό ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο λόγω των ανέμων!

Εκκενώθηκε ο οικισμός Νημποριό

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας των Νέων Στύρων, Δημήτρη Τσούλη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το πύρινο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινήθηκε προς το Νημποριό το οποίο έχει εκκενωθεί προληπτικά.

Στο σημείο επιχείρησαν να κάνουν τις ρίψεις τα τρία αεροπλάνα αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω των ισχυρών ανέμων.

«Θα πρέπει να έρθουν ελικόπτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά και λίγη ώρα το πρώτο ελικόπτερο εμφανίστηκε στην περιοχή, μαζί με τέσσερα αεροπλάνα που θα επιχειρήσουν ξανά να κάνουν ρίψεις.

Με δυσκολία οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα

Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Ακόμα και τα εναέρια μέσα, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους.

Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται αδιάκοπα καθώς το μέτωπο δείχνει να έχει πάρει διαστάσεις και απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας στο Newsbomb.gr: Εάν η Τουρκία θέλει ατζέντα εφ' όλης της ύλης, δεν θα είμαστε στον διάλογο