ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Καλύτερη εικόνα σε Βαρνάβα και Στύρα - Σε ολονύχτια επιφυλακή η Πυροσβεστική

Φωτιά Στύρα
Φυλλένια Γκότση

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πενήντα επτά δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το 24ωρο από την Παρασκευή στις 19.00 μέχρι τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου σε όλη την Ελλάδα

Οι περισσότερες από τις φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα.

Συνολικά για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αττικής, 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχε ο Στρατός με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στα Στύρα Ευβοίας:

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στα Στύρα Ευβοίας, η οποία ωστόσο είναι σε εξέλιξη.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, με την συνδρομή από τον Στρατό, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου. Σημειώνεται ότι μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν περιοδικά 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το BERIEV-200.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην Εύβοια είδαν στα κινητά τους ένα μήνυμα από το 112 που έγραφε «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριό Ευβοίας, απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι - Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Σε ύφεση η φωτιά στο Βαρνάβα

Όσον αφορά τη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι σε ύφεση.

Σημειώνεται ότι την επιχείρηση κατάσβεσης στον Βαρνάβα Αττικής συντόνισε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Δείτε τις εικόνες από το drone της Πυροσβεστικής:

Στο σημείο επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., με την συνδρομή του Στρατού, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Χαρδαλιάς: Δύσκολη μέρα με δεκάδες νέες φωτιές

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης το Σάββατο ήταν μια δύσκολη ημέρα με δεκάδες πυρκαγιές και με ανέμους 6 και 7 μποφόρ και με ριπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Επιμένει ο Αναγνωστόπουλος - «Μπήκαν σπίτι και σκότωσαν την Καρολάιν επειδή χρώσταγα»