ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Οι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες 5 ημέρες

Εξαδάκτυλος εμβολιασμοί
INTIME

Ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποιεί για τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Οι ειδικοί απευθύνουν επείγουσα έκκληση για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών, καθώς μετά τη νέα κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων οι πολίτες ιδιαίτερα άνω των 50 ετών αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς εν μέσω τουριστικής περιόδου η επιστροφή στην κανονικότητα απειλείται, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι αν δεν υπάρξουν περιορισμοί, δε θα είναι δυνατόν να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Παράλληλα προειδοποιούν για τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί αλλά και θα υπάρξουν κατηγορίες εργαζομένων στις οποίες θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει ενώ ανέφερε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων ήρθε νωρίτερα απ' ότι υπολογιζόταν, καθώς η πρόβλεψη για τα 2.000 κρούσματα ημερησίως δεν αναμενόταν αρχικά για το χρονικό διάστημα το οποίο διανύουμε.

Ακόμη, ο κ. Εξαδάκτυλος ανάφερε ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία είναι ανοιχτή σε όλες τις δραστηριότητες και αυτοί οι αριθμοί θα αυξάνονται. Γι' αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυνε επείγουσα έκκληση για τον εμβολιασμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν τις επόμενες 5 - 6 ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: «Ρέστα» από τους Γάλλους! Δίνουν κορβέτες Gowind με Belh@rra – Πεδίο μάχης η Defea 21