ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει εφιαλτική πρόβλεψη για 18.000 κρούσματα τη μέρα

Κορονοϊός στην Ελλάδα
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Δεν είναι καλά τα δεδομένα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας. Οι προβλέψεις των ειδικών είναι… εφιαλτικές.

Σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες, η χώρα περνάει το 4ο κύμα της πανδημίας, με 10.048 κρούσματα να καταγράφονται στη χώρα τις τελευταίες πέντε μέρες.

Η κατάσταση όμως μάλλον αναμένεται να γίνει… πολύ χειρότερη, όπως προβλέπουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Μιλώντας λοιπόν στο «Βήμα της Κυριακής» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνει λόγο ακόμα και για… 18.000 κρούσματα την ημέρα!

Όπως λέει, αυτό είναι εκτίμηση συγκεκριμένου μαθηματικού «μοντέλου» προβλέψεων, σύμφωνα με το οποίο αν δεν ανακοπεί άμεσα το 4ο κύμα, θα έχουμε αυτά τα νούμερα. Μέχρι σήμερα στη χώρα μας το ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων ήταν 4.340.

Ο κ. Σαρηγιάννης επίσης αναφέρει πως όλα αυτά ίσως οδηγήσουν σε νέο lockdown, κάτι που όπως αναφέρει μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά.

«Δεν πρέπει να ξορκίζουμε το lockdown. Θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό των ιθυνόντων ως ύστατη λύση που όμως, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί για σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα lockdown 15 ημερών – με πλήρες όμως κλείσιμο δραστηριοτήτων- θα μπορούσε αν χρειαστεί να μαζέψει” σημαντικά την κατάσταση».

Τα δεδομένα πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς «δείχνουν» μέχρι και 6.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο τον Αύγουστο, καθώς και άνοδο σε θανάτους και διασωληνώσεις.

Οι επιστήμονες πάντως με κάθε τρόπο τονίζουν ότι αν δεν εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών το τέταρτο κύμα θα είναι σφοδρότερο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.