ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί: Τι αλλάζει από την Τρίτη (13/7) για τα ραντεβού

Εμβολιασμοί
INTIME NEWS

Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και 31/12/2005, η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer, είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή κηδεμόνα τους.

Το ραντεβού θα μπορεί να προγραμματιστεί από την πλατφόρμα με κωδικούς TAXISnet και θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς. Επίσης, θα μπορεί να κλείνεται σε ΚΕΠ και φαρμακεία.

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί και ως το τέλος της μέρας 90.000 - 95.000 εμβολιασμοί, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Έχουμε ξεπεράσει το 50% στον πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί με μία δόση», ενώ περίπου το 41% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και τόνισε ότι την εβδομάδα που πέρασε ξεπεράσαμε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε, από αύριο Τρίτη (13/7) σταματάει το «μπλόκο» των έξι ημερών για όσους έχουν ακυρώσει το ραντεβού εμβολιασμού τους πάνω από δύο φορές.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πλάνο να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί σε σχολεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη – Αποκαλυπτήρια για εστίαση και υποχρεωτικό εμβολιασμό