ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη – Αποκαλυπτήρια για εστίαση και υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης στις 19:00

O κύβος ερρίφθη και στις 19.00 ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και με το νέο πλαίσιο λειτουργίας στην εστίαση.

Μετά από μπαράζ συσκέψεων χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει ανακοινώσεις αλλά και να απευθυνθεί στους πολίτες σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις των επιστημόνων για τον Αύγουστο είναι δυσοίωνες.

Κι ενώ παραμένει το βασικό μήνυμα πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος ώστε να προφυλαχτούμε από τη μετάλλαξη Δέλτα, η σημαντική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, αφενός ανατρέπει τους αρχικούς σχεδιασμούς για την εστίαση και αφετέρου επισπεύδει τις διαδικασίες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Υπό αυτές τις συνθήκες και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν μικτοί χώροι και πως θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ αλλά και οι υγειονομικοί, καθώς υπάρχει ένα ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί. Οι σχεδιασμοί αφορούν και τους εκπαιδευτικούς, ο εμβολιασμός των οποίων θα γίνει πριν την έναρξη του σχολικού έτους, καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και μικρές ηλικίες.

Στην περίπτωση που υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού στον ελληνικό λαό είναι βέβαιο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει εκ νέου έκκληση στους επιφυλακτικούς να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να χτιστεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας έως το τέλος του καλοκαιριού, που θα αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει τους λόγους για την ανατροπή του πλάνου σε ό,τι αφορά στην λειτουργία της εστίασης.

Για η εστίαση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα ανακοινωθεί πως οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων και των κέντρων διασκέδασης θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου μόνο για τους εμβολιασμένους και με την επίδειξη του πράσινου πιστοποιητικού, ενώ η πληρότητα αναμένεται να ξεπερνά το 80%. Οποιος δεν τηρεί το μέτρο και εισέλθει στους συγκεκριμένους χώρους ενώ ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο 300 ευρώ.

Στην περίπτωση που το έγγραφο είναι πλαστό, τότε το πρόστιμο δεκαπλασιάζεται και ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Eιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία των υποψηφίων – Πόσοι πήραν κάτω από 10