ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου στο Newsbomb.gr: Έως τέλος Αυγούστου θα επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα»

«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου στο Newsbomb.gr: Έως τέλος Αυγούστου θα επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και για την εμβολιαστική διαδικασία μίλησε μεταξύ άλλων στο Newsbomb.gr, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος - Έως πότε θα επικρατήσει στη χώρα μας η «Δέλτα» 

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο αντιμετώπισης του κορονοϊού εκτός από τον εμβολιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, συμπληρώνοντας παράλληλα πως αποτελεί «κοινή λογική», οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους.

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σημείωσε ότι όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία πρέπει να προστατευτούν όπως και οι νοσηλευόμενοι ενώ πρόσθεσε ότι αν και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά και να συμπεριλαμβάνονται στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και άλλα επαγγέλματα όπως οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, σχετικά με την πορεία της πανδημίας ανέφερε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική που θα έχει επικρατήσει και στη χώρα μας έως τα μέσα με τέλη Αυγούστου.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι όσο νοσεί περισσότερος κόσμος έστω και νέοι αυτό σημαίνει ότι θα αυξάνονται οι νοσηλείες κάτι που έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε.

Η κατάσταση στη χώρα

Στην Αττική σήμερα, 13/07/2021 εντοπίστηκαν 1.571 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

  • Ανατολική Αττική 219
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 277
  • Δυτική Αττική 60
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 181
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 392
  • Νήσοι 25
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 209
  • Πειραιάς 208

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει άνοδο το τελευταίο 24ωρο με 214 νέα κρούσματα. Ανησυχία συνεχίζει να υπάρχει στις τάξεις των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στην Κρήτη με το Ηράκλειο να εκτοξεύεται σήμερα στα 122 κρούσματα, ενώ το Ρέθυμνο ακολουθεί με 106. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που παρουσιάζουν και τα Ιωάννινα, όπου καταγράφηκαν 49 νέες μολύνσεις.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 3.109 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένα κρούσματα καταγράφει η Λάρισα με 99 νέα κρούσματα, 71 βρέθηκαν στην Αχαΐα. 49 υπάρχουν στην Μαγνησία και η Μύκονος καταγράφει 36 νέες μολύνσεις.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 13 Ιουλίου 2021

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Εκτίναξη κρουσμάτων και ιικού φορτίου – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr