ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας η εμφάνιση μεδουσών στη Χαλκιδική

Μέδουσες Χαλκιδική Χιντήρογλου
Associated Press

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής είναι ανάστατοι τις τελευταίες ημέρες λόγω της εμφάνισης μεδουσών σε αρκετές παραλίες - Ο καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ, Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου, τόνισε στο Newsbomb.gr ότι το φαινόμενο λαμβάνει χώρα εδώ και μισό αιώνα και δεν εμπνέει ανησυχία. 

Ο καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ, Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου, μίλησε στο Newsbomb.gr για την εμφάνιση μεδουσών στις παραλίες της Χαλκιδικής, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Όπως είπε ο καθηγητής, «οι μέδουσες ζουν στο περιβάλλον τους» τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο λαμβάνει χώρα εδώ και μισό αιώνα.

Σημείωσε δε ότι ανάλογες εικόνες καταγράφονται εδώ και περίπου δύο χρόνια χρόνια στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ακόμη, ο κ. Χιντήρογλου τόνισε ότι το φαινόμενο εμφάνισης μεδουσών οφείλεται σε συνδυασμό πολλών παραγόντων, που συνδέονται και με την κλιματική αλλαγή αλλά και με ανθρωπογενείς αντιδράσεις.

«Το φαινόμενο έχει καταγραφεί δύο φορές στη Χαλκιδική σε μεγάλες πυκνότητες» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται βελτίωση της κατάστασης, ο κ. Χιντήρογλου απάντησε ότι «από την Κυριακή αναμένονται αέρηδες» κάτι που θα βελτιώσει αισθητά την εικόνα των παραλιών. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η βελτίωση εξαρτάται και από την διάρκεια των βορειοδυτικών ανέμων.

Επιπλέον, ο καθηγητής Βιολογίας συνέστησε προσοχή στους λουόμενους, προτείνοντας να φέρουν μαζί τους αμμωνία ή αν παρατηρούν πολλές μέδουσες να εισέρχονται στη θάλασσα με κάποιο μπλουζάκι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στα νησιά – Ποιες είναι οι πιο «μολυσμένες» περιοχές