ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στα νησιά – Ποιες είναι οι πιο «μολυσμένες» περιοχές

Μύκονος νησιά
ΙΝΤΙΜΕ

Σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού βρίσκονται τα νησιά βάσει των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα αλλά και των στοιχείων από τα λύματα

Τα νησιά φαίνεται ότι βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη θέση σε αυτή τη φάση της πανδημίας του κορονοϊού όπως προκύπτει από τα στοιχεία των κρουσμάτων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ αλλά και από το ιικό φορτίο στα λύματα που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη.

Συγκεκριμένα οι 20 από τις 63 Περιφερειακές ενότητες με κρούσματα στην έκθεση του ΕΟΔΥ για χθες, Τρίτη, αφορούν νησιά και την Κρήτη με συνολικά 460 κρούσματα κορονοϊού.

Σε πιο δύσκολη επιδημιολογικά θέση φαίνεται να βρίσκεται το Ηράκλειο όχι μόνο γιατί τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο ήταν 122 στον αριθμό αλλά και γιατί καταγράφηκε τεράστια «έκρηξη» του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξης του 530% ως αποτέλεσμα και της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα που σημειώνεται εκεί.

Σημειώνεται ότι εξίσου ανησυχητικά είναι τα επίπεδα του ιικού φορτίου στα λύματα και στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

Στον κατάλογο των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για χθες Τρίτη συναντάμε επίσης Μύκονο, Ρόδο, Πάρο και Κέρκυρα με 36, 33, 25 και 23 νέα κρούσματα αντίστοιχα ενώ κρούσματα καταγράφηκαν και σε άλλα νησιά.

Στη Μυτιλήνη καταγράφηκαν με 15, στη Σαντορίνη 11, στη Ζάκυνθο 9, στην Κω 8, στη Μήλο 4, στην Κάλυμνο 3, σε Νάξο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα 2 ενώ ένα κρούσμα καταγράφηκε σε Κέα-Κύθνο, Σποράδες και Χίο.

Νησιά συναντά κανείς και στις πέντε πιο «μολυσμένες» περιοχές ανά 100.000 πληθυσμού:

  • Μύκονος 355,24
  • Πάρος 167,49
  • Ρέθυμνο 123,82
  • Θήρα 58,25
  • Μήλος 40,27
  • Ηράκλειο 39,94

Την ίδια ώρα συναγερμός επικρατεί στο υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα νέα ειδική σύσκεψη, προκειμένου να εκτιμηθεί η ως τώρα πορεία των ελέγχων στην ακτοπλοΐα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναμένεται να ζητήσει την εντατικοποίηση των ελέγχων από το Λιμενικό Σώμα, ενώ θα εξεταστούν τρόποι αποτελεσματικότερης εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων, τόσο κατά την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιουπολη: Τα 4 πρόσωπα που «καίει» η 19χρονη