ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Μετρό Θεσσαλονίκη
Intime News

Την Δευτέρα 19 Ιουλίου, ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από το Αμαξοστάσιο έως το σταθμό «Συντριβάνι»

Μάλιστα την Τρίτη (13/07) ολοκληρώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτροδότησης της Γραμμής 1 του Μετρό και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ηλεκτροδότηση της Γραμμής 2, αφού προηγηθεί ο έλεγχος περιτυπώματος συρμού, όπως μεταδίδει το grtimes.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επόμενο διάστημα η Aττικό Μετρό Α.Ε. αναμένεται να δημοπρατήσει την προμήθεια 15 συρμών για την Επέκταση Καλαμαριάς, εργολαβία ανεξάρτητη από αυτής της Βασικής Γραμμής.

Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί οι 14 από τους 18 συρμούς που θα κινούνται στη βασική γραμμή, ενώ ο 15ος συρμός θα παραληφθεί στις επόμενες λίγες ημέρες. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και οι 18 driverless συρμοί του Μετρό. Στόχος της Αττικό Μετρό Α.Ε. και του αναδόχου, ήταν να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια μέσα στο καλοκαίρι.

Η σιδηροδρομική επιδομή έχει στρωθεί μέχρι και το σταθμό «Αγία Σοφία» ενώ στην παρούσα φάση οι εργασίες συνεχίζονται με κατεύθυνση το σταθμό «Βενιζέλου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Το κίνητρο της δολοφονίας, η 40χρονη και τα τηλεφωνήματα του Αναγνωστόπουλου