ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μικρή ένταση στη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μικρή ένταση στη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα
InTime

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14.07) στην Πλατεία Συντάγματος. Περίπου 4.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έδωσαν το «παρών» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.. Συνθήματα και πανό από τους συγκεντρωμένους κι ένταση μιας μικρής μερίδας με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Περίπου 4.000 πολιτών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τετάρτης (14.07) προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά και στα εμβόλια γενικότερα, έχοντας σαν κυρίαρχα συνθήματα την «ελευθερία» και την άρνηση στην υποχρεωτικότητα.

Αρχικά υπήρξε μια προσυγκέντρωση στο Σύνταγμα και άλλη μια στην Πλατεία Ομονοίας, από όπου ξεκίνησε πορεία που κατέληξε να ενωθεί με την άλλη έξω από τη Βουλή. Δεν έλειψαν, βέβαια, και τα υβριστικά συνθήματα κατά πολιτικών, αστυνομικών και δημοσιογράφων αλλά και στιγμές μικρής έντασης.

Μάλιστα, η ένταση συνεχίστηκε όταν έγιναν αντιληπτοί κάποιοι δημοσιογράφοι. Εν τέλει, φυγαδεύτηκαν μέσα από τη Βουλή όπου υπήρχαν αρκετές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς το πλήθος έδειξε απειλητικές διαθέσεις και υπήρξε φόβος επεισοδίων.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως τόσο στην πρώτη συγκέντρωση στο Σύνταγμα όσο και σε αυτή στην Ομόνοια αλλά και στην πορεία που έγινε, δεν υπήρξαν παρατράγουδα.

Οι συγκεντρωμένοι συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των εμβολίων και έκαναν λόγο για κοινωνικό διαχωρισμό και στέρηση ελευθεριών, ωστόσο, προς το τέλος προέκυψαν οι προστριβές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τα υβριστικά συνθήματα κατά των δημοσιογράφων.

Το χρονικό της συγκέντρωσης

Συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού το απόγευμα της Τετάρτης (14.07) στο κέντρο της Αθήνας. Πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και στην Πλατεία Ομονοίας, έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά των εμβολίων και της υποχρεωτικότητάς τους, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική προκειμένου να μην προκληθούν έκτροπα.

Στο Σύνταγμα οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση κρατούσαν πανό που έγραφε «όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Περίπου 500 άτομα έδωσαν αρχικά το «παρών», έχοντας συγκεντρωθεί στην πλατεία, ενώ στη συνέχεια ο αριθμός αυξήθηκε και έγιναν περίπου 1.500 όσοι διαμαρτύρονταν στο Σύνταγμα όταν κατέφτασαν και οι συμμετέχοντες στην πορεία που ξεκίνησε από την Ομόνοια.

Νωρίτεραε, στην Πλατεία Ομονοίας, επίσης πραγματοποιήθηκε ανάλογη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι συμμετέχοντες ήταν αρκετοί και είχαν ανάλογα πανό και συνθήματα με αυτούς στην Πλατεία Συντάγματος.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό πως, λίγο μετά τις 19:00, η Αστυνομία έκλεισε την οδό Πειραιώς καθώς οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία, φωνάζοντας και πάλι συνθήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και κάνοντας λόγο για «ελευθερία».

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ομονοίας και διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους, κατέληξε στο Σύνταγμα όπου οι δυο συγκεντρώσεις ενώθηκαν σε μια, συνεχίζοντας τα συνθήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του κοινωνικού διαχωρισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο 39χρονος αστυνομικός της Ηλιούπολης είχε μετατεθεί σε ασφάλεια υπουργού