ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο: «Μάχη» να περιοριστεί το μέτωπο - Ενισχύονται οι δυνάμεις

Φωτιά στη Σάμο
samiakonvima

Φωτιά στη Σάμο: Με ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες της Σάμου - O δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος καταγγέλλει στο Newsbomb.gr εμπρησμό - Στη μάχη και το ρωσικό θηρίο Μπέριεφ.

Με περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Σάμο από χθες, Πέμπτη.

Συνολικά επιχειρούν, 162 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 39 οχήματα και περιοδικά οι δυνάμεις αεροπυρόσβεσης, με 5 Α/Φ και 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Δήμαρχος

«Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο η εικόνα της είναι αισθητά καλύτερη. Εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα τα πράγματα καθώς υπάρχει η πιθανότητα να ξεφύγουν τα πράγματα και να ζωντανέψει και πάλι η φωτιά που εκτείνεται σε χιλιόμετρα», τόνισε το πρωί της Παρασκευής στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος.

«Στο μέτωπο αυτή τη στιγμή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές, ενώ και από αέρος συνδράμουν τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο νησί και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Στέφανος Κολοκούρης», συμπλήρωσε.

Από εμπρησμό η φωτιά;

Για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς ο κ. Στάντζος κάνει λόγο για εμπρησμό. «Δική μου εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Από την εικόνα που έχω και από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, πιστεύω ότι είναι εμπρησμός», τόνισε στο Newsbomb.gr.

Στη μάχη και το ρωσικό θηρίο Μπέριεφ.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Μήνυμα από το 112

Με μήνυμά της προς τα κινητά τηλέφωνα, χθες στις 22:40, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Αυτή είναι η ΚΥΑ - Αναλυτικά όλα τα μέτρα και οι αλλαγές