ΕΛΛΑΔΑ

Συσκέψεις εν όψει της απεργίας της Π.Ν.Ο. στην Κρήτη

Συσκέψεις εν όψει της απεργίας της Π.Ν.Ο. στην Κρήτη

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις που σημειώνονται στην Κρήτη εν όψει της απεργίας της Π.Ν.Ο.

Παράλληλα, θέμα συζήτησης είναι οι επιπτώσεις που θα έχει η κινητοποίηση στην τοπική οικονομία ιδιαίτερα λόγω της αναγκαιότητας μεταφοράς ευπαθών κηπευτικών προϊόντων από το νησί.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, είχε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ζητώντας την άμεση λύση για τη μεταφορά των κρητικών κηπευτικών.

Ο κ. Αρναουτάκης μετέφερε το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των αγροτών και ζήτησε λύση, χωρίς καθυστέρηση, το αργότερο ως τη Δευτέρα, καθώς και από την 'Αννα Διαμαντοπούλου να εξασφαλίσει ότι θα επιτραπεί σε πλοίο από την Κρήτη να δέσει σε λιμάνι.

Πιο αναλυτικά, σε επιστολή του προς την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο περιφερειάρχης τονίζει ότι οι παραγωγοί της Κρήτης, οι οποίοι υφίστανται και τη μεγαλύτερη ζημιά σέβονται την απεργία και τα αιτήματα της Π.Ν.Ο., αλλά είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις των λιμανιών.