ΕΛΛΑΔΑ

Freedom pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ στους νέους 18-24 ετών – Πώς γίνεται η αίτηση

freedom pass νέοι
Φωτογραφία αρχείου

Freedom Pass: Αίτηση για τη χορήγηση της προπληρωμένης κάρτας των 150 ευρώ θα μπορούν να κάνουν από σήμερα οι νέοι 18-24 ετών που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους

Στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr θα μπορούν να μπαίνουν από σήμερα οι νέοι 18-24 ετών που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση για να τους χορηγηθεί η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ.

Η διαδικασία αφορά όλους όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003 και είτε έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού είτε έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, «έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους και ξέρουμε, βλέποντας και τα στατιστικά, ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση, θα κάνουν και τη δεύτερη».

Εξηγώντας την «απλή», όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν την αίτησή τους θα μπαίνουν στη σχετική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, ενώ σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ.

Από 'κει και πέρα ο δικαιούχος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω e-mail και SMS, καθώς ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δυο έως τριών ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του κατόχου.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός, δηλαδή θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι, κινηματογράφος, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κ.ά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νέων 18-24 ετών που έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό, φτάνοντας συνολικά τους 125.000, ενώ από τις 28 Ιουνίου όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για την «κάρτα ελευθερίας» κλείστηκαν συνολικά από 542.000 πολίτες νέα ραντεβού.

Πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Δεύτερες σκέψεις» μετά τους υγειονομικούς - Ορόσημο η 1η Σεπτεμβρίου